U galeriji Farof otvorena je izložba "U susret Božiću"

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 17.12.2018. 9:07:03
U galeriji Farof otvorena je izložba "U susret Božiću"

Foto: Sesvete danas, Borko Samec

U galeriji Farof u Vugrovcu u nedjelju je otvorena izložba naziva U susret Božiću.


Izložbu je organizirala Hrvatska udruga likovnih umjetnika i likovnih kritičara (HULULK) čije je sjedište upravo u povijesnoj velebnoj zgradi vugrovečkog farofa gdje je dobrostivošću vugrovečkog župnika vlč. Filipa Lucića u negdašnjem velikom vinskom podrumu prije koju godinu uređena galerija koja često kroz godinu ugošćuje zanimljive izložbe i umjetnike. 


Tako je bilo i ovoga puta kada se na poziv organizatorice i predsjednice HULULK-, povjesničarke umjetnosti Sande Stanačev Bajzek odazvalo tridesetak eminentnih akademskih umjetnika, većinom iz Hrvatske, ali i okolnih zemalja.


Izloženo je pedesetak slika božićne tematike među kojima i dvije slike u najnovijoj infracrvenoj (IC) tehnologiji, a s čime smo se mogli nedavno upoznati i u Muzeju Prigorja. Tako su i u Vugrovcu svoje slike izložile začetnica te nove tehnologije u slikarstvu Nada Žiljak, te njena sada već pomalo i nasljednica u tom pravcu Dijana Nazor. Naravno bila je tu i IC kamera kako bi posjetitelji mogli na jednoj te istoj slici vidjeti jednu sliku, a kroz IC kameru na istom platnu nešto sasvim drugo. 

O izložbi su govorili i otvorili su Sanda Stanačev Bajzek, vugrovečki župnik vlč. Filip i izaslanica gradonačelnika Bandića i predsjednika Vijeća g.č. Sesvete Mira Dumić. 

Ova će izložba biti preseljena u Zagreb, gdje će u srijedu, 19. prosinca svečano biti otvorena u galeriji Zrinski hotela Palace. 


Vezane vijesti
Ažurirano: 6.2.2024. 17:31:47

Create Account