U Knjižnici Dubec Arhitektura kvadrata

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 26.9.2019. 13:16:52
U Knjižnici Dubec Arhitektura kvadrata

Foto: Knjižnica Dubec

U Knjižnici Dubec postavljena je izložba Miroslava Huzjaka Arhitektura kvadrata.
Knjižnica Dubec upriličila je izložbu našeg uglednog umjetnika i profesora na Učiteljskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, Miroslava Huzjaka. Izložba je otvorena do 16. listopada. 


Opširnije o autoru sa stranica Knjižice grada Zagreba.


Prof. dr. sc. Miroslav Huzjak

Rođen 20. siječnja 1969. u Zagreb. Maturirao na Školi primijenjene umjetnosti i dizajna u Zagrebu. Diplomirao na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu, nastavnički smjer. Magistrirao na Učiteljskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu s temom: E-učenje u cjeloživotnom obrazovanju učitelja primarnog obrazovanja – nastavni predmet Likovna kultura. Doktorirao na Pedagoškom fakultetu Sveučilišta u Ljubljani, Slovenija, s temom: Utjecaj međupredmetnog povezivanja na uspješnost učenika pri poučavanju likovne kulture. 1994. - 1996. 


U OŠ „Antun Augustinčić” u Zaprešiću predavao predmet Likovna kultura. 1995. - 1996. radio na Filozofskom fakultetu - Pedagogijske znanosti Sveučilišta u Zagrebu, Odsjek razredne nastave. Od 1996. na dalje u stalnom radnom odnosu na Učiteljskoj akademiji u Zagrebu, kasnije Učiteljski fakultet Sveučilišta u Zagrebu. Predaje kolegije Metodika likovne kulture, Istraživanje dječjeg likovnog stvaralaštva i Teoriju likovnog oblikovanja. Objavio je dvije serije udžbenika za Likovnu kulturu u osnovnoj školi s pripadajućim priručnicima za učitelje: „Učimo gledati 1–8“ i „Moje boje 5–8“, kao i mape reprodukcija s didaktičkim uputama. Autor je 23 samostalne izložbe, 29 skupnih i 3 izložbe dječjih radova nastalih pod njegovim mentorskim vodstvom. Autor je 20 znanstvenih članaka, 40 stručnih radova i 5 predgovora. Predavač na 19 međunarodnih konferencija, na 8 stručnih skupova i na 40-ak stručnih aktiva. Sudjelovao je u reformama HNOS 2004-2006. g. i Cjelovita kurikularna reforma/Škola za život 2016-2019. g.


Vezane vijesti
Ažurirano: 8.7.2020. 15:48:29

Projekt Zelene i plave Sesvete

Je super
Daj Bože da i to dočekamo
Ne sviđa mi se / nije dobar
Ništa od toga neće biti
Ima li još koja boja osim zelene i plave?
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account