U Ninu počinje treći Festival pijeska "Čarolija koja nastaje i nestaje"

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 11.8.2017. 13:04:53
U Ninu počinje treći Festival pijeska "Čarolija koja nastaje i nestaje"

Foto: ezadar

U organizaciji Turističke zajednice Grada Nina  u subotu će održati 3. Festival pijeska pod nazivom "Čarolija koja nastaje i nestaje".


Uz vodstvo kipara mentora na plažama djeca će graditi poznate ninske crkvice i druge skulpture, a uz to se i dobro zabaviti te osvojiti vrijedne i neobične nagrade.


Skulpture od pijeska će se početi raditi od 7 sati ujutro na dvije lokacije, dok je ocjenjivanje najboljih skulptura predviđeno u 11 sati.


Grad Nin koji se izdvaja među mnoštvom turističkih destinacija s čak osam kilometara dugačkim  prekrasnim pješčanim plažama tako će po treći put ugostiti djecu i sve zaljubljenike na pješčanim sprudovima prepoznatljivih plaža - Kraljičinoj plaži i plaži Ždrijac.


Organizator poziva sve, i male i velike da sudjeluju u ovom jedinstvenom pješčanom doživljaju u kojem se spajaju kulturna i prirodna baština Nina.


Ninske plaže jedan su od njegovih zaštitnih znakova i impresivna slika koju pamte svi koji su barem jednom ondje bili, a mnogi ih ubrajaju među najljepše u Hrvatskoj pa i u svijetu.


Ukupna je dužina ninskih plaža čak 8000 metara. Najdulja i najpoznatija od njih je 3 kilometara duga, pješčana Kraljičina plaža uz koju je vezana i legenda. Predaja kaže da je suprugu prvog hrvatskog kralja Tomislava posebno privukla njezina ljepota pa je kraljevska obitelj ondje, kad god su službeno dolazili u Nin, posjećivala tu plažu i u njoj uživala u rijetkim opuštenijim obiteljskim trenucima.


Otuda i ime plaže u čijoj ljepoti, zbog iznimno dugog plićaka, uživaju i obitelji sa malom djecom. Zanimljivo je i to da na putu do nje treba prijeći desetak metara dugi plićak, a u njezinoj se blizini nalazi najveći poznati lokalitet ljekovitog blata u Hrvatskoj.


(Hina)


Vezane vijesti
Ažurirano: 14.9.2017. 22:42:32

Projekt Zelene i plave Sesvete

Je super
Daj Bože da i to dočekamo
Ne sviđa mi se / nije dobar
Ništa od toga neće biti
Ima li još koja boja osim zelene i plave?
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account