Držićev "Skup" u režiji Ivice Kunčevića premijerno u petak u Kazalištu Marina Držića

Autor: Marina Mađerić
Objavljeno: 16.1.2017. 22:47:09
Držićev "Skup" u režiji Ivice Kunčevića premijerno u petak u Kazalištu Marina Držića

Foto: preuzeto: business.croatia.hr

Ansambl dubrovačkoga Kazališta Marina Držića u petak će premijerno izvesti Držićevu predstavu "Skup", a njezin redatelj Ivica Kunčević najavio je kako će ova verzija te predstave biti znatno drukčija od one koju je postavio prije devet godina jer ovaj put nije riječ o ambijentalnoj predstavi.

"Bez obzira koliko volim i cijenim ambijentalnost, u koju itekako ulazi i Držićev opus, uvijek je moje nadublje uvjerenje kako je Držić pisac tri i pol metara kvadratnih daske", rekao je Kunčević dodavši da je Držić bio "glumac, vođa glumačke družine u par metara kvadratnih".

Publiku, najavio je, bez obzira na elemente drame koje "Skup" nosi, čeka komedija.

"Budući da je on genijalan pisac, on napiše puno više do tog samog kraja, puno bogatija lica, kompliciranije osobe i situacije. U svom radu, a režirao sam ga četiri puta, uvijek sam koristio situaciju da nema kraja. On je naravno nadopisan, međutim uvijek mi se činilo strašno zgodno iskoristiti tu situaciju bez kraja i da izmislimo kazališni kraj. Rukometno rečeno, da u manjku napravimo višak", rekao je Kunčević.

U ovom, kako su ga nazvali na konferenciji za medije "obično-neobičnom Skupu", u glavnoj se ulozi pojavljuje Branimir Vidić Flika. Uz njega u predstavi glume Zijad Gračić (Zlati kum), Edi Jertec (Munuo), Izmira Brautović (Variva), Nika Burđelez (Gruba), Hrvoje Sebastijan (Kamilo), Boris Matić (Pasimaha), Mirej Stanić (Dobre), Bojan Beribaka (Drijemalo i Satir), dok su placari Toni Kukuljica, Petar Puljić, Ivan Perić i Franjo Gadžić.

Za scenografiju je zadužen Ivica Prlender, za kostimografiju Danica Dedijer, skladateljica je Paola Dražić Zekić, dizajner svjetla je Zoran Mihanović a koreografkinja je Zrinka Japunčić.

Nakon premijere 20. siječnja, uslijedit će reprizne izvedbe 21. i 22. siječnja.


(Hina)


Create Account