GK Gavella do kraja godine imat će novu dvoranu

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 8.2.2018. 19:43:03
GK Gavella do kraja godine imat će novu dvoranu

Foto: HRT

Kultno gradsko kazalište Gavella do kraja godine zasjat će u punom sjaju. Mala dvorana, s oko 120 mjesta, osim što će omogućit da se u isto vrijeme izvode dvije predstave, bit će raspoloživa kao noćna scena za koncerte.


Nakon gotovo tri mjeseca radova, u gradskom kazalištu Gavella započela je rekonstrukcija i izgradnja nove dvorane. Radi se o prvoj kazališnoj dvorani koja se gradi u proteklih nekoliko desetljeća. 


Neometano će se dvije priredbe izvoditi paralelno, u 19:30 u Velikoj dvorani i u 20 h u dvorani Scena 121, kako smo je nazvali. Ovdje će biti scena Helios, noćna scena s koncertima i svim mogućim događanjima kao što su G točka, kratke priče i festivali, a oslobodit ćemo i prostor mamuta kao dvoranu unutar Gavelle te dodati dio za pokuse, rekao je ravnatelj Boris Svrtan.


Rekonstrukcija i izgradnja tog dijela kazališta obuhvaća nadogradnju pomoćne dvorane projektirane iznad postojeće razine predprostora. Investicija je vrijedna oko 9 i pol milijuna kuna, a završetak se predviđa u studenom.


Ova investicija će osvježiti Gavellu i dati novo ruho tako da može ravnopravno konkurirati s Komedijom tko ima bolji program, dodao je gradonačelnik Milan Bandić.


Uz već postojeći program, kazalište Gavella moći će time proširiti svoj repertoar i omogućiti i glumcima i gledateljima da se osjećaju kao dio jedne velike cjeline.


HRT


Što mislite o protuepidemijskim mjerama u Gradu Zagrebu?

Sve to treba ukinuti i pustiti ljude na miru
Mjere su prestroge, treba ih olabaviti
Mjere su ovog trenutka optimalne
Sve treba postrožiti kako bi se suzbila epidemija
Koje mjere, mi niti nemamo pravih mjera, pogledajte što se uvodi u Europi
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account