Ljubav Malene i Klepetana prvi put na kazališnim daskama 26. travnja u Žar ptici

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 21.4.2018. 16:31:25
Ljubav Malene i Klepetana prvi put na kazališnim daskama 26. travnja u Žar ptici

Foto: HRT

Ljubav dviju najpoznatijih roda na svijetu, Malene i Klepetana, dobit će svoje prvo scensko uprizorenje u predstavi "Malena i Klepetan - Ljubav na prvi klepet", za koju je tekst napisala dramska umjetnica i spisateljica Mirjana Pičuljan Štriga. Premijera, u režiji Želimira Mesarića, bit će u četvrtak 26. travnja u zagrebačkom Gradskom kazalištu Žar ptici.


Priča je to o ljubavi, odanosti i neophodnom suživotu čovjeka i životinja ispisana na temelju stvarnih događaja, prava suvremena basna s elementima priče o dr. Dolittleu, gdje ljudi i životinje govore, i svi se razumiju.


Na sceni su i glumci i lutke s videoprojekcijama, koje će u jednom trenu pokriti i strop kazališta, što će djecu siguran sam jako, jako iznenaditi, rekao je o predstavi redatelj Mesarić.


Svjetski poznatog rodana utjelovit će Zoran Pribičević, dok lijepu i krhku Malenu igra Amanda Prenkaj. U ostalim ulogama su Ante Krstulović, Matino Antunović, Ana Marija Vrdoljak, Berislav Tomičić, Sanja Crljen i Mladen Vujčić.


Vizualni identitet predstave osmislili su scenograf Davor Antolić i kostimografkinja Danica Dedijer. Autor video projekcija je Tomislav Krajcer, a lutke je izradila Ana Sekulić. Skladatelj je Damir Šimunović, a koreograf Pravdan Devlahović.


Ljubavna priča naših dviju roda, koja već nekoliko godina izaziva veliki interes i senzibilitet javnosti, pravi je povod i za širu edukativnu priču o životu i zaštiti ptica selica koje su na svom migracijskom putu izložene velikoj pogibelji. Ilustracije radi, unatoč formalnoj zabrani lova, na dijelu njihovog migracijskog puta preko Libanona, u dužini od  svega 200 kilometara, godišnje biva ubijeno oko 2,6 milijuna ptica selica, stoji u najavi.


Predstava "Malena i Klepetan - Ljubav na prvi klepet", nastaje u suradnji s Javnom ustanovom Zeleni prsten Zagrebačke županije, s kojima će GK Žar ptica sudjelovati u zajedničkim projektima vezano za zaštitu bijelih roda na području Hrvatske.


Vezane vijesti
Ažurirano: 20.2.2020. 20:22:53

Što mislite o protuepidemijskim mjerama u Gradu Zagrebu?

Sve to treba ukinuti i pustiti ljude na miru
Mjere su prestroge, treba ih olabaviti
Mjere su ovog trenutka optimalne
Sve treba postrožiti kako bi se suzbila epidemija
Koje mjere, mi niti nemamo pravih mjera, pogledajte što se uvodi u Europi
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account