Ljubav Malene i Klepetana prvi put na kazališnim daskama 26. travnja u Žar ptici

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 21.4.2018. 16:31:25
Ljubav Malene i Klepetana prvi put na kazališnim daskama 26. travnja u Žar ptici

Foto: HRT

Ljubav dviju najpoznatijih roda na svijetu, Malene i Klepetana, dobit će svoje prvo scensko uprizorenje u predstavi "Malena i Klepetan - Ljubav na prvi klepet", za koju je tekst napisala dramska umjetnica i spisateljica Mirjana Pičuljan Štriga. Premijera, u režiji Želimira Mesarića, bit će u četvrtak 26. travnja u zagrebačkom Gradskom kazalištu Žar ptici.


Priča je to o ljubavi, odanosti i neophodnom suživotu čovjeka i životinja ispisana na temelju stvarnih događaja, prava suvremena basna s elementima priče o dr. Dolittleu, gdje ljudi i životinje govore, i svi se razumiju.


Na sceni su i glumci i lutke s videoprojekcijama, koje će u jednom trenu pokriti i strop kazališta, što će djecu siguran sam jako, jako iznenaditi, rekao je o predstavi redatelj Mesarić.


Svjetski poznatog rodana utjelovit će Zoran Pribičević, dok lijepu i krhku Malenu igra Amanda Prenkaj. U ostalim ulogama su Ante Krstulović, Matino Antunović, Ana Marija Vrdoljak, Berislav Tomičić, Sanja Crljen i Mladen Vujčić.


Vizualni identitet predstave osmislili su scenograf Davor Antolić i kostimografkinja Danica Dedijer. Autor video projekcija je Tomislav Krajcer, a lutke je izradila Ana Sekulić. Skladatelj je Damir Šimunović, a koreograf Pravdan Devlahović.


Ljubavna priča naših dviju roda, koja već nekoliko godina izaziva veliki interes i senzibilitet javnosti, pravi je povod i za širu edukativnu priču o životu i zaštiti ptica selica koje su na svom migracijskom putu izložene velikoj pogibelji. Ilustracije radi, unatoč formalnoj zabrani lova, na dijelu njihovog migracijskog puta preko Libanona, u dužini od  svega 200 kilometara, godišnje biva ubijeno oko 2,6 milijuna ptica selica, stoji u najavi.


Predstava "Malena i Klepetan - Ljubav na prvi klepet", nastaje u suradnji s Javnom ustanovom Zeleni prsten Zagrebačke županije, s kojima će GK Žar ptica sudjelovati u zajedničkim projektima vezano za zaštitu bijelih roda na području Hrvatske.


Vezane vijesti
Ažurirano: 20.2.2020. 20:22:53

Projekt Zelene i plave Sesvete

Je super
Daj Bože da i to dočekamo
Ne sviđa mi se / nije dobar
Ništa od toga neće biti
Ima li još koja boja osim zelene i plave?
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account