"Mali princ" premijerno u petak u Dječjem kazalištu Dubrava

Autor: Marina Mađerić
Objavljeno: 28.3.2017. 11:54:15
"Mali princ" premijerno u petak u Dječjem kazalištu Dubrava

Foto: HINA/ Art-kino/ ua

Dječje kazalište Dubrava Narodnog sveučilišta Dubrava premijerno će u petak 31. ožujka postaviti predstavu "Mali princ", koju prema popularnoj noveli Antoinea de Saint-Exupéryja režira Mario Kovač.


Klasično djelo dječje književnosti, "Mali princ" alegorija je o bolnom procesu odrastanja i stjecanja gorkih životnih iskustava i spoznaja, idealan vodič za djecu i mlade kroz prve dvojbe, strahove i životne gubitke.

"Neodređenim trenutkom odrastanja, koji se djeci uvijek dogodi nešto ranije ili kasnije, bačeni su u zbunjujući, apsurdni i često zastrašujući svijet odraslih. On im nameće svoju agresivnu i grabežljivu logiku kao jedinu moguću, a sve koji požele 'ostati djeca', proglašava neozbiljnima i nezrelima", stoji u najavi.

Kratku novelu iz 1943., koja je u međuvremenu postala nezaobilazan dio svjetske književnosti, redatelj Mario Kovač postavlja kao predstavu koja iz dječje perspektive sagledava ludilo koje nas svakodnevno okružuje, ali i prikazuje put Malog princa kao potragu svakog djeteta za vlastitim mjestom u svemiru, dodaje se.

"Svi mi imamo svoje Ruže i Lisice u životu, no, mnogi pobjegnu od njih u potrazi za nečim što nikada ne nađu. Ta je predstava i potraga i lutanje, put koji nas kružno vraća na mitsko mjesto polaska – u djetinjstvo", poručuju iz Dječjeg kazališta Dubrava.

U predstavi igraju Maja Kovač, Iskra Jirsak, Nikša Marinović i Marko Cindrić.

Dramatizaciju i koreografiju potpisuje Maja Kovač, dizajn rasvjete osmislio je Alen Marin, glazbu Nikša Marinović a grafičko oblikovanje Igor Mihovilović.


(Hina)


Create Account