"Pečat" Borne Vujčića na Velikom Brijunu

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 19.8.2017. 12:01:04
"Pečat" Borne Vujčića na Velikom Brijunu

Foto: Regional Express

Kazalište Ulysses svoju 17. sezonu nastavlja predstavom "Pečat" Borne Vujčića u režiji Lee Anastazije Fleger koja se bavi "pitanjima o društvenom sustavu u kojem se (s)nalazimo", a bit će izvedena u nedjelju i ponedjeljak 20. i 21. kolovoza u Etnografskom muzeju na Velikom Brijunu.


Kako se ističe u najavi, drama praizvedena 2015. u Kazalištu Ulysses pokušaj je da se umjetničkim djelom uđe u dijalog s kontroverznim, a opet sveprisutnim pitanjima o društvenom sustavu u kojem se (s)nalazimo.


Radnja "Pečata" prikazuje ljudske sudbine zapečačene ideologijom postdemokratskog sustava uspostavljenog nakon revolucije, preispitujući granice između utopije i distopije te postavke za postojanje idealnog društva.


Vujčić je tekst posvetio svojem pokojnom ocu, dramatičaru Borislavu Vujčiću, suosnivaču Kazališta Ulysses.


"Zanosimo se fantazijom društva bez kontrole, pa se začas prestrašimo dublje pomisli na takav svijet. A kad okrenemo ploču i pomislimo kako je čovjeku vodstvo suđeno, suočimo se sa sjećanjima na mnoge koji su snažnom vlašću svoje narode unakazili", rekao je Vujčić o predstavi.


"Radi se o problemu čije je rješavanje posao u rangu Sizifovog. Razlog tome je, postat će jasno svima, ljudska narav. Neki se u njoj trude vidjeti neiskvarenu dobrotu, ali od toga ih lako može razuvjeriti svaka dnevna novina. Teško je reći je li sablasno ili tužno pomiriti se s tim da nema drugog krivca za ove nepravde do nas samih", dodao je.


U glavnoj ulozi nastupaju kazališni doajen Goran Grgić, te mladi glumci Katarina Strahinić i Silvio Mumelaš.


Brod iz Fažane za Veliki Brijun polazi u 20 sati.


(Hina)


Vezane vijesti
Ažurirano: 7.5.2018. 23:13:39

Projekt Zelene i plave Sesvete

Je super
Daj Bože da i to dočekamo
Ne sviđa mi se / nije dobar
Ništa od toga neće biti
Ima li još koja boja osim zelene i plave?
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account