Sesvetski gimnazijalci sudjelovali na SMUKU

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 10.5.2019. 10:35:09
Sesvetski gimnazijalci sudjelovali na SMUKU

Foto: Sesvete danas, Borko Samec

Gimnazija Sesvete predstavila se sinoć u dvorani NS Sesvete predstavom polaznika prve godine fakultativne nastave dramskog odgoja (prva godina učenja), te s dvije predstave stariji polaznika, a u sklopu festivala Sesvetska mladež uzdiže kulturu (SMUK) koji je do nedjelje u tijeku u Narodnom sveučilištu.
Polaznici prve godine učenja dramskog odgoja pokazali su koliko su već usvojili dramskih vještina, a također polaznici dramskog odgoja - većina maturanti, oduševili su sve nazočne u dvorani. Obje predstave autorski su rad učenika, odnosno protagonista predstave. U prvoj nazvanoj kratko "Jedan" opisuje se naš obrazovni sustav iz kuta gledanja jedne učenice i njegih kolegica i kolega. Jesu li učenici preopterećeni školskim obvezama i izvannastavnim aktivnostima, kako se sami snalaze u tom prostoru, kako se oni odnose prema svojim nastavnicima, te kakvo je djelovanje njihovih profesora koji su prikazali kroz nekoliko karakterno - psiholoških profila, a materijal za to su pronašli, naravno, u svojoj školi.


U drugoj predstavi, "Ne sjećam se", također autorskom radu učenika, prikazuje se život jedne djevojke u njenoj obitelji čije odnose uvelike kroje implikacije djevojčinog društva i okoline, ali i psihološka manipulacija djece njihovim roditeljima.


Predstave su rađene u humorističnom tonu, međutim vrlo vjerno izražavaju svu ozbiljnost tematika koju obrađuju. Velike pohvale mladim glumcima i autorima, kao i njihovoj mentorici, profesorici  kroatistike i dramskoj pedagoginji koja i je zaslužna za pionirski pothvat uvođenja dramskog odgoja kao predmeta u školski program Gimnazije Sesvete.


Na poslijetku, maturanti koji uskoro odlaze iz škole zahvalili su njihovoj omiljenoj profesorici s nekoliko lijepih riječi i buketom cvijeća, na što je profesorici Željki koja kaže da gotovo nikada ne pušta suzu, ipak zaiskrilo u oku.Velike čestitke svima na sinoćnjoj prekrasnoj večeri.


Vezane vijesti
Ažurirano: 3.2.2021. 14:10:54

Što mislite o protuepidemijskim mjerama u Gradu Zagrebu?

Sve to treba ukinuti i pustiti ljude na miru
Mjere su prestroge, treba ih olabaviti
Mjere su ovog trenutka optimalne
Sve treba postrožiti kako bi se suzbila epidemija
Koje mjere, mi niti nemamo pravih mjera, pogledajte što se uvodi u Europi
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account