"Traži se novi suprug" premijerno u Kerempuhu

Autor: Marina Mađerić
Objavljeno: 21.1.2017. 9:56:02
"Traži se novi suprug" premijerno u Kerempuhu

Foto: HINA / Satiričko kazalište Kerempuh / ml

U Satiričkom kazalištu Kerempuh u Zagrebu u subotu navečer premijerno će biti izvedena komedija "Traži se novi suprug" po tekstu Mire Gavrana i u režiji istaknutog kazališnog, televizijskog i filmskog glumca Željka Königsknechta.


Napisana 1989. i prvi puta objavljena 1996. u zbirci "Šaljivi komadi", komedija "Traži se novi suprug" najprevođenijeg i "najigranijeg" hrvatskog dramatičara praizvedena je 1996. u Epilog Teatru u režiji slovenskog redatelja Marjana Bevka.

Duhoviti dijalozi i dinamičan zaplet bogat brojnim obratima razlog su zbog kojeg se ta predstava svugdje afirmirala kao istinski teatarski hit te je dosad odigrana više od 100 puta, u Zagrebu i Hrvatskoj, a izvedena je i u Slovačkoj, Njemačkoj, Sloveniji, Bugarskoj i drugim zemljama.

Njezinim postavljanjem u Kerempuhu glumac Željko Königsknecht obilježava 35. godišnjicu umjetničkog djelovanja u tome kazalištu, gdje je sagradio impozantnu karijeru s više od 140 uloga ostvarenih u 69 naslova, odigranih više od pet tisuća puta.

Predstava "Traži se novi suprug" najavljena je kao "neobičan spoj komedije karaktera i komedije situacije" u kojemu je središnji lik udovica koja odluči pomoću tarot karata i novinskog oglasa pronaći novog muža koji bi trebao zadovoljiti idealne, dakle, nemoguće kriterije.

Istodobno, njezin prvi susjed, usamljeni neženja, odlučuje se napokon oženiti. Da bi osvojio njezino srce dosjeti se zamoliti za pomoć prijatelja iz djetinjstva, kojega nagovori da se javi na oglas i odglumi nekoliko prosaca koji će biti jedan gori od drugog.

Königsknecht u predstavi utjelovljuje prijatelja, gospodina Jurića; neženju, gospodina Brkića, glumi Damir Poljičak, dok je Anita Matić Delić udovica, gospođa Zdenka Smočilović.

Osim režije, Königsknecht potpisuje i dramaturgiju, kostimografkinja je Tanja Rodd, scenografkinja Nina Mia Čikeš, glazbu je osmislio Mario Mirković, a svjetlo oblikovala Vesna Kolarec.


(Hina)


Create Account