U KNAP-u počinje 41. SKAZ

Autor: Marina Mađerić
Objavljeno: 20.3.2017. 13:15:21
U KNAP-u počinje 41. SKAZ

Foto: HINA/ Kazalište KNAP/ ik

Manifestacija SKAZ, Susret kazališnih amatera Zagreba, u svojem se 41. izdanju održava od 24. ožujka do 2. travnja u popularnom zagrebačkom Kazalištu na Peščenici (KNAP), a donosi bogat program od 40 kazališnih komada i popratnih razgovora, uz okrugli stol na temu izvedbe.


U najavi stoji da se SKAZ, koji već 41 godinu za redom organiziraju Zagrebačka scena kazališnih amatera i Centar KNAP kao najtočniji i najcjelovitiji pregled godišnje produkcije zagrebačkih kazališnih amatera, do danas profilirao u poligon zagrebačkim amaterskim kazališnim organizacijama, iz kojih su se pojedinci profilirali u profesionalne kazališne umjetnike.

Ove godine SKAZ je po prvi puta otvorio svoja kazališna vrata s pretprogramom namijenjenim najmlađim posjetiteljima i izvođačima - "Mali SKAZ" predstavio je tijekom dva dana, 18. i 19. ožujka, u Centru KNAP 10 dječjih predstava amaterskih kazališnih skupina i dramskih grupa, čiji su izvođači djeca i polaznici dramskih skupina iz Zagreba.

Drugi dio, za sve ostale izvođače, održat će se od 24. ožujka do 2. travnja.


Najboljih pet predstava - o kojima će "stručno (pre)suditi" glumac Vinko Kraljević, glumac i kazališni kritičar Andrija Tunjić, te kazališna redateljica Ivana Peroš - ući će u "grand finale", odnosno na 21. Festival zagrebačkih kazališnih amatera (FZKA), koji se održava u KNAP-u 7. i 8. travnja.

Nagrade "Daske koje život znače" dodjeljuju se za najbolju predstavu u cjelini, najbolju glumicu i glumca, te najbolji originalni tekst ili predložak za igru, a najbolja predstava dobit će i izravnu ulaznicu za 57. Festival hrvatskih kazališnih amatera koji će se održati u Pazinu od 12. do 14. svibnja, te u Vodicama od 26. do 28. svibnja, u organizaciji Hrvatskog sabora kulture.


Nakon što je po prvi puta Mali SKAZ održan kao samostalan program, organizatori kao drugo iznenađenje za sve posjetitelje ove godine najavljuju i "AfterSKAZ Party", koji će se održati zadnjeg dana SKAZ-a, 2. travnja.

Sva se događanja održavaju u prostorima KNAP-a a raspored predstava 41. SKAZ-a po danima dostupan je na poveznici http://knap.hr/kazaliste/novost.asp?id=110.

 Program je realiziran uz potporu Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport Grada Zagreba, a ulaz na sve predstave je besplatan.


(Hina)


Create Account