Akcija "Svi za knjigu, knjiga za svakoga!" u četvrtak u Booksi

Autor: Marina Mađerić
Objavljeno: 3.2.2017. 17:12:44
Akcija "Svi za knjigu, knjiga za svakoga!" u četvrtak u Booksi

Foto: Tumblr Screenshot

Zagrebački književni klub Booksa organizira u četvrtak 9. veljače akciju "Svi za knjigu, knjiga za svakoga!", kada će svi ljubitelji knjige moći odabrati bilo koju knjigu s polica popularnog kluba u Martićevoj ulici, a zauzvrat ostaviti predloženu donaciju od deset kuna po knjizi.


Kako se ističe u najavi, glavna svrha akcije je učiniti knjige dostupnima onima koji ih vole i trebaju te istovremeno pomoći onima koji ne znaju što bi s viškom knjiga.

"Klub često kontaktiraju osobe koje imaju višak knjiga i ne znaju što bi s njima, kome bi ih donirali, a ne žele ih baciti. Klub Booksa prima sve te 'viškove' i kroz ovu akciju čini ih dostupnima ljubiteljima knjige i čitanja", ističu iz Bookse.

Dosad se na taj način prikupilo puno knjiga svih žanrova, na hrvatskom i stranim jezicima, stručnih i hobističkih, proznih i poetskih, leksikona, enciklopedija, knjiga za djecu, stručnih knjiga, te brojna druga zanimljiva izdanja, do nekih od kojih je teško doći jer se odavno ne mogu naći u knjižarama, a rijetko su dostupne i u antikvarijatima.

Akcija se dosad pokazala vrlo popularna i uvijek odlično posjećena, a ovaj će se puta održati od 16 do 21.30 sati. Svi koji se tom prilikom i učlane u klub Booksa dobit će na poklon knjigu "8 metara knjiga", u kojoj poznata književna imena opisuju kako su nastale i na što nalikuju njihove biblioteke.

Članarina za Booksu iznosi deset kuna i traje godinu dana.


(Hina)


Create Account