"Bijela noć" ponovno u Zagrebu

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 28.9.2017. 19:55:09
"Bijela noć" ponovno u Zagrebu

Foto: HRT

Projekt "Bijela noć" po treći će se puta održati u Zagrebu. Raznovrsne umjetničke intervencije, kulturna događanja, performansi i instalacije ujedinit će se ove subote pod temom "Nokturno". Zagreb će tako ponovno biti dio umjetničkog projekta koji je započeo u Parizu.


Zagreb će ove subote ponovno postati dio svjetske priče u sklopu projekta "Bijela noć". Od 19 sati pa do jedan sat iza ponoći građani će moći uživati u suvremenoj umjetnosti i kulturi na trinaest lokacija te doživjeti grad, njegove ulice i trgove u drugačijem svijetlu.


Umjetnička direktorica Anica Tomić izdvojila je najzanimljivije dijelove programa, kao i lokacije na kojima će se održati.


Trg u G-duru, svjetlosno-auditivna instalacija unutar HNK, umjetnika Igora Pauška i Alena Sinkauza, muzikalna Teslina zavojnica koja će proizvesti performans s iskrama od nekoliko milijuna volti te gusta šuma na zagrebačkom asfaltu samo su neki dijelovi bogatoga i zanimljivog programa kojeg će moći pogledati svi građani i posjetitelji. 


Već tradicionalno, u nedjelju će se održati četvrti Dan otvorenog trga od 11 do 13 sati na kojem će uz HNK sudjelovati i Muzej za umjetnost i obrt, Muzička akademija i Hrvatski školski muzej. Tom prilikom HNK će predstaviti ovosezonski repertoar ulomcima iz opernih, baletnih i dramskih predstava.


Intendantica HNK Dubravka Vrgoč najavila je izvedbu "Bijelog baleta" koji će se izvoditi vani, ulomke iz "Labuđeg jezera" i "Gospode Glembajevih".


Ulazak na sve programe je besplatan, a u slučaju nepovoljnih vremenskih uvjeta svi programi na otvorenom se otkazuju.


Vezane vijesti
Ažurirano: 17.4.2024. 10:39:18

Create Account