Francuska odlikovala Serdarevića i Lisinski

Autor: Marina Mađerić
Objavljeno: 11.5.2017. 17:04:44
Francuska odlikovala Serdarevića i Lisinski

Foto: HINA/ Fraktura/ ik

Osnivač i glavni urednik nakladničke kuće Fraktura Seid Serdarević i Alemka Lisinski, novinarka, urednica i glavna izbornica Festivala Francuske u Hrvatskoj Rendez-vous, primili su odličje Viteza reda umjetnosti i književnosti (chevalier de l'ordre des Arts et des Lettres), koje za zasluge promicanja francuske književnosti i kulture dodjeljuje Ministarstvo kulture Republike Francuske. 


Odličje im je uručio francuski veleposlanik u Hrvatskoj Philippe Meunier koji je za Serdarevića kazao da je strastveni promicatelj francuske književnosti. 

Njegovi prijevodi francuske i frankofone književnosti zlatna su nit njegova uredničkog rada, zahvaljujući kojem hrvatski čitatelji imaju pristup djelima Patricka Modianoa, Tahara Ben Jellouna, Assie Djebar, Mathiasa Enarda i mnogih drugih, kazao je Meunier. 

Serdarević je prije pet godina pokrenuo Festival svjetske književnosti, koji svake godine okuplja značajne autore među kojima su i najprestižniji i najperspektivniji francuski pisci.

Višemjesečni Festival Francuske u Hrvatskoj Rendez-vous, zbog kojeg je odlikovana Alemka Lisinski, održan je 2015. godine. Tada je s više od 150 događanja u 22 grada hrvatskoj publici predstavljena francuska kultura u njezinoj punoj raznolikosti i bogatstvu.


(Hina)


Vezane vijesti
Ažurirano: 25.7.2019. 13:20:02

Projekt Zelene i plave Sesvete

Je super
Daj Bože da i to dočekamo
Ne sviđa mi se / nije dobar
Ništa od toga neće biti
Ima li još koja boja osim zelene i plave?
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account