Izložba "All you need is luck" u Klovićevim dvorima

Autor: Marina Mađerić
Objavljeno: 13.4.2017. 10:07:26
Izložba "All you need is luck" u Klovićevim dvorima

Foto: HINA / Galerija Klovićevi dvori / ml

Slikarica, kiparica i ilustratorica Nikolina Ivezić predstavlja se u Galeriji Klovićevi dvori s 35 novih, dosad neizlaganih radova inspiriranih povijesnim osobama, njezinim prethodnim preokupacijama i ciklusima slika, na izložbi "All you need is luck" koja se otvara u četvrtak.


Riječ je o umjetnici prepoznatljivoj po specifičnome pristupu suvremenim temama i materijalima, ali često svrstavanoj u pogrešne ladice, poput pop-arta ili samo s pozicija feminističke likovne kritike, ističe se u najavi Klovićevih dvora.

"Za razliku od nedavnog, tzv. nesretnog ciklusa u splitskoj Galeriji umjetnina sada predstavlja tzv. sretan ciklus", dodaje se.

Kustosica Koraljka Jurčec Kos i umjetnica za izložbu su odabrale prostor podruma/lapidarija Galerije, vjerujući da će nakon zajedničke uspješne prezentacije skulptorskih i slikarskih intervencija u postavu i prostoru u sklopu skupne izložbe "Pop-art Is Not Dead" taj prostor na najbolji mogući način odgovoriti zahtjevnosti samostalne prezentacije novih radova umjetnice. 

"Cilj nam je dodatno motivirati publiku, kako bi kroz rad Nikoline Ivezić u povijesnome prostoru Galerije otkrila nova čitanja umjetničkog djela, likovnog postava i intrigantnih tema, uključivši posebno pripremljenu video projekciju", ističu iz Klovićevih dvora, dodajući da trominutni video u 'loopu', predstavlja "ironijski prikaz stvarnih ljudi u prirodi što se zabavljaju i nastoje uhvatiti trenutke sreće koje nisu svjesni". 

Ocijenili su kako, stoga, katalog i izložba svojim sadržajem i izrazom pokazuju autentičan stvaralački angažman autorice i otkriva novi pristup povijesnome prostoru Galerije. 

"Izabrani koncept pridonijet će i upoznavanju cjelovita opusa intrigantne umjetnice kroz naglasak na komunikaciji suvremenih i izazovnih tema mlađoj i zahtjevnijoj publici, uz neizostavne duhovite komentare društvene svakodnevnice što nas okružuje", dodaju. 

Izložba ostaje otvorena do 28. svibnja.


(Hina)


Create Account