Održana šahovska kadetska bajka

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 11.12.2017. 20:10:12
Održana  šahovska kadetska bajka

Foto: Sesvete danas

U protekla dva dana vikenda u Gimnaziji Sesvete održano je šahovsko natjecanje mladih šahista odnosno kadeta. 



U subotu se na šahovskim pločama slavilo 60 godina rada ŠK Sljeme Agroproteinka. Pokrovitelj proslave bio je Grada Zagreb, a turnir je otvorio predsjednik Skupštine Grada Zagreba dr. Andrija Mikulić u društvu zamjenika predsjednika Vijeća g.č. Sesvete Dražena Markote.

Na  turniru je nastupilo 34 kadeta do 11 godina i 22 kadeta do 15 godina. Svi igrači dobili su prigodni novogodišnji darak organizatora. Organizacijski dio odradio je Radoslav Dumančić uz pomoć Damira Obada i Željka Ivanovića, a sudački  Andrija Jergović, Damir Obad i Marijan Dolčić.

A jučer, u nedjelju u istom prostoru održan 2. šahovski kadetski turnir Sesvete 2017. Emanuel Bunić pobjednik je kadetskog turnira do 11 godina, a drugoplasirani bio je gost iz Slovenije Anej Bizjak, obojica s po 5 bodova bez izgubljenog meča, no Bizjak sa slabijim Bucholzom. Treće mjesto osvojio je  Andrej Gal. Najbolje plasirani dječak do 9 god. je Nikola Kos,  a djevojčica Sara Karlušić. Najbolje plasiranom Sesvečanu  Patriku Markoviću treće mjesto izmaklo je za sitnicu Bucholza.

Magdalena Muha pobjednica je kadetskog turnira do 15 godina, 2. mjesto pripalo je Duji Alfireviću oboje s osvojenih 5 bodova bez izgubljenog meča, no pobjednica je Magdalena zbog nešto boljeg Bucholza, dok je 3 mjesto zauzeo Mihael Jakrlin s 4 boda koliko su sakupili i redom: Lovro Novosel, David Galoić i Filip Car. 

Najboljom među djevojčicama do 15 god. proglašena je Petra Randić, a  najboljim među dječacima Lovro Novosel. Najbolje plasirani Sesvečan je Šimun Dumančić.


U ova dva dana natjecanja ustvari se moglo vidjeti koliko mnogo djece, učenika osnovnih škola u Sesvetama igra šah, a vikend događanja iz sesvetske gimnazije odaslalo je jednu lijepu sliku iz Sesveta i o Sesvetama.



Vezane vijesti
Ažurirano: 15.10.2021. 12:21:51

Create Account