Otvoren festival Impulse u Rijeci

Autor: Marina Mađerić
Objavljeno: 27.3.2017. 22:57:00
Otvoren festival Impulse u Rijeci

Foto:

Otvorenjem izložbe "Prijatelji, rockeri, umjetnici - slike i crteži Jerryja Garcie, Boba Dylana i Patti Smith iz kolekcije Voje Šindolića“ u riječkoj galeriji Kortil u ponedjeljak je počeo ovogodišnji klupski glazbeni festival Impulse.


Festival u svom četvrtom izdanju do 1. travnja na programu ima 11 događanja na sedam lokacija u Rijeci: Omladinskom kulturnom centru Palach, Galeriji Kortil, klubovima Tunel, Život i Nemo Pub, Art-kinu Croatia te Pogonu Kulture.

Najznačajniji događaj ovogodišnjeg festivala je koncert američke grupe Swans predvođene pjevačem, tekstopiscem i multiinstrumentalistom Michaelom Girom, u sklopu njihove oproštajne turneje. Izvorno su bili aktivni od 1982. do 1997. godine, kao jedan od ključnih bendova njujorške no wave scene. Gira ponovno pokreće djelovanje grupe u 2010. godini, a od tada su objavili još četiri albuma. 

Izložba ''Prijatelji, rockeri, umjetnici – slike i crteži Jerryja Garcije, Boba Dylana i Patti Smith iz kolekcije Voje Šindolića'' predstavlja likovne radove legendarnih glazbenika Jerryja Garcije, Boba Dylana i Patti Smith. Slike i crteži su iz privatne kolekcije pjesnika, prevoditelja, književnog kritičara i umjetnika Voje Šindolića. Izložba je otvorena do 1. travnja.


U sklopu festivala, koncertno će nastupiti hrvatska indie kantautorica Dunja Ercegović, poznatija kao Lovely Quinces, 28. ožujka u klubu Tunel, a 31. ožujka u Palachu će se prirediti "Noise/Post-punk night", na kojem će svirati sisački noise bend ###,  riječki Rašpa te ESC Life.

Priredit će se tribina na temu glabenog bookinga te o radiju i njegovoj ulozi u promociji kvalitetne glazbe. U Art-kinu Croatia 30. ožujka će se prikazati dokumentarni film redatelja Thorstena Schüttea „Nosi se s tim pitanjem – Frank Zappa svojim riječima“. Na programu festivala su još i predavanja, radionice te sajam ploča.


Impulse se organizira s ciljem promocije urbane glazbene scene. Organizatori su Studentski kulturni centar (SKC) Sveučilišta u Rijeci i Distune Promotion.

 

(Hina)


Create Account