Svečano otvoren zagrebački KUL ADVENT

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 9.12.2017. 14:54:24
Svečano otvoren zagrebački  KUL  ADVENT

Foto: Zlatko Ivančok

Ispred Hrvatskog narodnog kazališta, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, sinoć je uz već postojeće adventske sadržaje u gradu, otvorio još jednu adventsku atrakciju KUL  ADVENT, koji će se održavati do 23. prosinca pod motom I kultura je Kul.


​Treću godinu zaredom branimo titulu naj adventa u Europi i nadam se da će upravo I kultura je Kul biti prevaga treće pobjede, rekao je gradonačelnik Bandić. Ovo je još jedan dokaz da je Zagreb istinska europska prijestolnica kulture.


Premijerno izdanje ove manifestacije, svaki dan od 18,00 sati, u središte adventskih zbivanja stavlja umjetnički izričaj, onaj glazbeni, ali i likovni. Oko Hrvatskog narodnog kazališta, tijekom trajanja KUL ADVENTA, smjenjivat će se  zvuci klasičnih, jazz i soul skladbi, uz live nastupe domaćih glazbenika, nastupe DJ-eva i nastupe zborova, dječjih zborova i vokalnih ansambala s prigodnim božićnim repertoarom i napjevima.

 

U sklopu KUL ADVENTA održava se i Sajam mladih likovnih umjetnika u HNK-u na kojem svoje radove izlažu mladi umjetnici koji su tek završili ili završavaju likovnu akademiju.

 

Ideja da se samo Hrvatsko narodno kazalište, zajedno s prostorom oko kazališta,  ove godine stavi u svrhu promicanja visoke kulture, kulturnih djelatnosti i umjetnika, u skladu s duhom Božića i adventskog razdoblja, inicijativa je koju je pokrenuo Grad Zagreb, zajedno s Kulturnim centrom Travno, te u suradnji sa svim zagrebačkim centrima kulture.

Ovdje pogledajte cjeloviti program


Vezane vijesti
Ažurirano: 22.12.2019. 23:05:55

Projekt Zelene i plave Sesvete

Je super
Daj Bože da i to dočekamo
Ne sviđa mi se / nije dobar
Ništa od toga neće biti
Ima li još koja boja osim zelene i plave?
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account