Obilježavanje mjeseca borbe protiv ovisnosti

Autor: Mladi novinari
Objavljeno: 1.12.2017. 17:49:41
Obilježavanje mjeseca borbe protiv ovisnosti

Foto:

Kako studeni nije samo mjesec rješavanja posljednjih ispita i odbrojavanja dana do praznika, dokazali su učenici Gimnazije Sesvete odvojivši djelić svoga vremena i volje kako bi sudjelovali u organiziranom „Minimaratonu“ oko potoka Vuger. 


Tim su činom podigli svijest o studenom kao mjesecu borbe protiv ovisnosti, ali i kako bi ukazali na potrebu za realizacijom i djelovanjem po pitanju ozbiljnog problema ovisnosti koji nažalost zahvaća i sve veći broj mladih. „Minimaraton“ održao se 22. studenoga, nakon same nastave, a uz veliki broj učenika, pridružila nam se i većina profesora. 

Najodvažniji su stazu otrčali, a ostatak mnoštva je, pružajući podršku, stazu prehodao. Plemenitost te humane aktivnosti, kao i radost zbog kvalitetnog provođenja vremena uz druženje u prirodi, ozarila se i na samim licima svih sudionika, a na sve to smo mogli gledati samo s vedrije strane, naime i sunce nam je iznenađujuće sjalo i grijalo nas toga studenskoga dana, pružajući nam značajnu podršku s visine. 

Cjelokupnoj je organizaciji u prirodi potpomogao, dakle, lijep i sunčan dan, međutim najveće zasluge ipak odnose profesorice tjelesne i zdravstvene kulture naše škole, profesorice Ivana Kranjec, Marica Pelivan te Željka Koluder. Najbrži su učenici simbolično nagrađeni, no svi su sudionici zaslužili pohvale zbog tog plemenitoga cilja te se iskreno nadamo kako će na taj način osjetiti potrebu činjenja dobra u svakom pogledu te da će nasljedovati radost življenja ljudskosti u suštini.

   Valentina Iva Rezo, 3. e