„Puer natus in Betlehem“

Autor: Mladi novinari
Objavljeno: 10.1.2018. 18:27:26
„Puer natus in Betlehem“

Foto: Aurora

Koncertom „Puer natus in Betlehem“ u nedjelju 7. siječnja 2018. godine u Župnoj crkvi Isusova uskrsnuća u Sesvetskom Kraljevcu novoosnovani djevojački zbor „Aurora“ pod vodstvom Nikole Sebastijana Jambrošića obilježio je završetak božićnog vremena.


          Ovaj komorni asambl, osnovan u studenom 2017. u sklopu Gimnazije Sesvete,  okuplja pjevačice završnih razreda gimnazije  i one koje su na fakultetima. Cilj im je promovirati zborsko pjevanja, razvijati glazbene potencijale i kulturno bogatiti našu sesvetsku sredinu. 


         Na programu božićnog koncerta mogle su se čuti predivne skladbe od gregorijanskih napjeva i skladbi iz 16. st. pa sve do suvremenih skladbi. Uz tradicionalne i suvremene engleske skladbe kao „Tomorrow shall be my dancing day“ i  „White Christmas“ te tradicionalne gregorijanske napjeve „Veni Domine“  i  „Puer natus in Betlehem“ kao i Bachovu  „Libster Jesu, wir sind hier“ na repertoaru ovih mladih djevojaka našla je svoje mjesto i hrvatska tradicionalna pučka pjesma. Posjetitelji su mogli uživati u pjesmama Anđelka Klobučara „Rosite nebesa“, Blaženka Juračića „Tiho pada veče“ te hrvatskim božićnim popijevkama „Kyrie eleison“ i  „Oj pastiri“. Orguljašku i glasovirsku pratnju omogućio je Andro Čalo koji je izveo Božićni diptih. 


            Djevojački zbor „Aurora“ veliko je osvježenje sesvetske glazbene scene. Nadamo se da će biti zora mnogim novim glazbenim ostvarnjima s obzirom na činjenicu da Sesvete imaju bogatu tradiciju osnovne glazbene škole kojoj se u zadnje dvije godine pridružuje i srednja glazbena škola te će im se pridružiti novi članovi.      


                                                                                        

                                                                                                                                                                             Draženka ČuturaProjekt Zelene i plave Sesvete

Je super
Daj Bože da i to dočekamo
Ne sviđa mi se / nije dobar
Ništa od toga neće biti
Ima li još koja boja osim zelene i plave?
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account