Božićna bajka OŠ Iver ispred škole i po cijelom naselju

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 20.12.2019. 10:21:36
Božićna bajka OŠ Iver ispred škole i po cijelom naselju

Foto: Sesvete danas, Borko Samec

Uz žive jaslice i božićni pohod po cijelom naselju, OŠ Iver oduševila mještane.



Žive jaslice bile su u četvrtak na večer postavljene ispred OŠ Iver u istoimenom naselju, dijelu Sesvetskog Kraljevca. Učenici odjeveni u tradicionalne nošnje iz vremena Isusovog rođenja prikazujući događaje onog vremena izazivali su toplo treperenje u srcima nazočnih, pokoja suza kanula je nekima gledajući bebicu od kojih 3-4 mjeseca s njenom mamom u liku Marije i rođenog Božića kojem su se došla pokloniti tri kralja.


Djeci su se pak okupljala oko malog tora gdje je bio par janjaca - beba tek nedavno došlih na svijet.


Nakon što je zbor anđela otpjevao nekoliko božićnih pjesama, svi su se uputili u pohod kroz naselje. Ponegdje bi zastali i zapjevali, a mještani bi ih dočekivali i djeci darivali bombone. 


"To je novost koju smo uveli, lani je bilo jako lijepo, nadam se da će biti i ovaj put, a mještani su to jako dobro i s radošću prihvatili", kazuje nam uoči kretanja skupine kroz naselje ravnateljica škole Katarina Rajković, dodajući kako su ispred škole postavili veliku jelku koju su dali na slobodno ukrašavanje djeci i mještanima naselja, što je prihvaćeno s oduševljenjem, te je drvce primjereno okićeno.


Doista bila je to prekrasna božićna bajka koju bi mnogi poželjeli i u svom naselju.


Vezane vijesti
Ažurirano: 28.2.2024. 13:44:51

Create Account