Dobre vijesti: Od ponedjeljka u Zagrebu nema nastave na daljinu

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 6.11.2020. 18:39:36
Dobre vijesti: Od ponedjeljka u Zagrebu nema nastave na daljinu

Foto: Screenshot

Zbog malog broj zaraženih, od ponedjeljka u školama neće biti nastave na daljinu.Zbog dobre epidemiološke situacije u zagrebačkim školama, od ponedjeljka, 9. studenoga niti jedna gradska obrazovna ustanova neće raditi po C modelu, kao što je to bio slučaj u nekim školama, dakle neće se izvoditi nastava na daljinu, jer je većina učenika i nastavnika koji su oboljeli izliječena ili se većina vratila iz samoizolacije. To se odnosi na one škole u kojima su pojedini ili većina razreda bili izvan pogona. 


"Na današnji dan u gradskim odgojno - obrazovnim ustanovama, dakle u vrtićima i školama zaraženo je 484 djece i učenika osnovnih i srednjih škola i 289 djelatnika, što u kontekstu 150 tisuća djece, učenika i svih djelatnika koji rade u odgojnim i obrazovnim ustanovama mislim da je jedan iznimno mali broj za kojeg bih volio da ostane i ubuduće, rekao je pročelnik Gradskog ureda za obrazovanje Ivica Lovrić, dodajući da je evidentno da se zaraza u odgojno - obrazovnim ustanovama širi daleko sporije negoli drugdje. Stoga na području Zagreba za sada više neće biti nastave po C modelu (na daljinu), nego isključivo u školi ili u mješovitom modelu. 


Lovrić je također ponovio da su zbog smanjenja gužvi u javnom prijevozu, neke srednje škole s nastavom krenule ili će krenuti umjesto od 8 od 9 sati. 


Vezane vijesti
Ažurirano: 23.1.2021. 12:50:41

Što mislite o protuepidemijskim mjerama u Gradu Zagrebu?

Sve to treba ukinuti i pustiti ljude na miru
Mjere su prestroge, treba ih olabaviti
Mjere su ovog trenutka optimalne
Sve treba postrožiti kako bi se suzbila epidemija
Koje mjere, mi niti nemamo pravih mjera, pogledajte što se uvodi u Europi
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account