Europski dan bez automobila i u Osnovnoj školi Sesvete

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 22.9.2020. 12:57:00
Europski dan bez automobila i u Osnovnoj školi Sesvete

Foto: Alisa Galir

Učenici 6a razreda OŠ Sesvete zajedno sa svojom razrednicom uključili su se aktivno u Europski dan bez automobila.



U sklopu tjedna mobilnosti koji je započeo 16. rujna, a završava na današnji dan, Europski dan bez automobila, učenici 6. a razreda Osnovne škole Sesvete su se cijeli tjedan nastojali kretati pješice, biciklima, romobilima, rolama, skateboardima i javnim prijevozom. U tome su ih podržali roditelji, asistent i razrednica Alisa Galir koja je organizirala projekt. Posebnost današnjeg dana ističe se što je naš učenik Mihael, koji je u invalidskim kolicima, u školu došao bez specijalnog vozila. Naime, po Mihaela su navratili učenici i Nazorovom su za čas stigli u školski park. 


Tjedan mobilnosti potiče sve građane na kretanje, na ekološku osviještenost te na iskušavanje alternativnih načina dolaženja do cilja, onih koji ne zagađuju okoliš ispušnim plinovima.


Ako niste već upali u gradsku vrevu automobila, nemojte ni kretati. Naime, u sklopu obilježavanja Europskog dana bez automobila, u utorak 22. rujna 2020. godine od 8 do 20 sati bit će zabranjen promet motornih vozila u užem središtu grada Zagreba, što je najavljeno od Policijske uprave zagrebačke. 


Krećite se i inače što više na svježem zraku, jer kao što stara poslovica kaže: Nema lošeg vremena, samo lošeg odijevanja."


Autorica članka: Alisa Galir prof.


Create Account