Glazbom bez granica protiv aktualnih nevolja

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 4.4.2020. 16:23:45
Glazbom bez granica protiv aktualnih nevolja

Foto: GŠ Zlatka Grgoševića

Iako iz Glazbene škole Zlatka Grgoševića već puna 3 tjedna ne odjekuju zvuci glazbe, nastava se itekako redovito održava, kao i u svim drugim školama, virtualnim putem.



Time je još jednom dokazano da glazba nema granica, da nikakvi ovozemaljski problemi ne mogu sputati i zaustaviti glazbu, zabraniti nam da sviramo i pjevamo.

Vrijedni učenici i nastavnici uspjeli su, doslovno preko noći, savladati sve tehničke probleme i preopterećenost sustava, te nastaviti stvarati glazbu i prenositi je ne samo roditeljima, nego i šire.


Tako na stranici škole  možete poslušati koncerte posvećene J.S.Bachu, L.van Beethovenu i Produkciju Odjela za klavir i orgulje.


U nastavku donosimo priču o učenici Luciji Josipović, koja je u ožujku, također virtualno, nastupila na jednom natjecanju i osvojila 2. nagradu.



Za nekoliko dana  slijede nove obavijesti o radu Glazbene škole, a do tada pročitajte priču o Luciji i poslušajte koncerte,

snimljene u domovima  učenika. 



Lucija Josipović (klavir) učenica je 3. razreda osnovne Glazbene škole Zlatka Grgoševića u Sesvetama, u klasi prof. Valentine Kezerić Zirdum. Iako svira tek nepune tri godine, dobitnica je brojnih međunarodnih nagrada na natjecanjima u Hrvatskoj i inozemstvu (Natjecanje učenika i studenata glazbe i plesa HDGPP-a, Memorijal Jurica Murai, Međunarodno natjecanje mladih glazbenika Sonus, Koroško klavirsko natjecanje, Međunarodno natjecanje „Mladi Padovec“, Međunarodno pijanističko natjecanje „Slavenski“).

Iako su zbog trenutne situacije pojedina natjecanja na kojima je Lucija planirala sudjelovati otkazana, njena profesorica i ona pronašle su način kako bi prezentirale njen talent i rad glazbene škole. Tako je u ožujku ove godine sudjelovala na International Music Competition, koje je posebno po tome što se održava online. Učenici šalju svoje snimke, a ocjenjuje ih međunarodni žiri u sastavu Alberto Bertino (Njemačka), Helena Berger (Francuska), Goara Lazić (Srbija). U velikoj konkurenciji učenika iz Poljske, Amerike, Rusije, Ukrajine, Slovenije, Kostarike i dr. Lucija je osvojila 2. nagradu.

Čestitamo!


Vezane vijesti
Ažurirano: 29.3.2023. 9:51:50

Create Account