Javna rasprava o kurikulumu Dramskog odgoja je u tijeku, a sve je krenulo iz Gimnazije Sesvete

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 27.2.2020. 12:19:29
Javna rasprava o kurikulumu Dramskog odgoja je u tijeku, a sve je krenulo iz Gimnazije Sesvete

Foto: Hrvatski centar za dramski odgoj

Hrvatski centar za dramski odgoj nastoji u sve srednje škole uvesti kurikulum tog predmeta, možda u budućnosti i u osnovne škole, a sve je krenulo od Gimnazije Sesvete i profesorice Željke Župan Vuksan.Prema objavi za medije Hrvatskog centra za dramski odgoj, do kraja tjedna otvorena je javna rasprava o prijedlogu kurikuluma nastavnog predmeta Dramski odgoj za srednje škole. 


Prijedlog je izradio Hrvatski centar za dramski odgoj, a na uključivanje u raspravu pozvani su učitelji, nastavnici, dramski i kazališni pedagozi te voditelji stvaralačkih i odgojnih aktivnosti s djecom i mladeži.


Prijedlog kurikuluma nastavnog predmeta Dramski odgoj za srednje škole rezultat je višegodišnjeg razvoja dramskog odgoja u Hrvatskoj i njegove sve važnije uloge u školskom sustavu.


Prijedlog daje metodički okvir predmeta koji pokriva njegova razna područja i funkcije. Tu su kako poučavanje o dramskoj kulturi i umjetnosti, tako i poticanje učenika na stvaralaštvo, ali i osobni te socijalni razvoj.


Premda se ovaj kurikulum Dramskog odgoja odnosi na srednje škole, na raspravu su pozvani i učitelji i nastavnici osnovnih škola jer je želja HCDO-a da se Dramski odgoj kao predmet uvede i u osnovne škole.


Dramski odgoj već je zaživio kao izborni predmet u nekoliko hrvatskih srednjih škola. Prva ga je uvela Gimnazija Sesvete.

Prijedlozi i komentari za prijedlog kurikuluma dobrodošli su na e-adresu: hcdo@hcdo.hr 


Link za javnu raspravu je ovdje. Vezane vijesti
Ažurirano: 27.11.2020. 12:44:48

Što mislite o protuepidemijskim mjerama u Gradu Zagrebu?

Sve to treba ukinuti i pustiti ljude na miru
Mjere su prestroge, treba ih olabaviti
Mjere su ovog trenutka optimalne
Sve treba postrožiti kako bi se suzbila epidemija
Koje mjere, mi niti nemamo pravih mjera, pogledajte što se uvodi u Europi
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account