Lovrić: Nastava od ponedjeljka, dio učenika u školi, dio on line

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 12.1.2021. 13:04:59
Lovrić: Nastava od ponedjeljka, dio učenika u školi, dio on line

Foto: Screenshot HTV

Pročelnik zagrebačkog gradskog ureda za obrazovanje Ivica Lovrić rekao je u ponedjeljak za HRT da u ponedjeljak sigurno počinje nastava u školama, ali da neće sve krenuti po modelu A, to jest odmah se fizički vratiti u školske klupe.




Kakvu će nastavu u zagrebačkim školama učenici pohađati, hoće li to biti A model izravno u učionicama ili on-line? Razlog dvojbe je situacija s koronavirusom kao i sumnja u sigurnost škola te učionica nakon novog potresa na Banovini. Štete su naime zabilježene i u Zagrebu.


Lovrić je rekao da će od ponedjeljka dio škola krenuti s A, a dio s C modelom nastave.  Nastava u Zagrebu sigurno počinje 18. siječnja, a o modelu nastave će se odlučiti temeljem epidemiološke situacije.


Sve zagrebačke škole su pripravne primiti učenike izuzev škole u Donjem Dragonošcu koja ima veću štetu, ali nije nepopravljiva i škola koje su teško oštećene u zagrebačkom potresu i još su u postupku rekonstrukcije kao primjerice škola u Vugrovcu koja se temeljito rekonstruira i dograđuje još jedan kat za jednosmjensku nastavu od naredne školske godine.


"Učenici će ići u susjedni objekt. Imali smo sastanak s ministrom, bili su i predstavnici HZJZ-a, a o njihovim će procjenama ovisiti koji će se model primijeniti u Zagrebu i RH. Ja sam osobno za A model, a epidemiolozi su nešto drugačijeg mišljenja, mi ćemo najvjerojatnije krenuti od ponedjeljka tako da će dio krenuti s A modelom, a dio s C modelom. Postoji bojazan da taj masovni povratak u škole ne bi preokrenuo pozitivni trend kada je u pitanju epidemija", ističe Ivica Lovrić, pročelnik zagrebačkog Gradskog ureda za obrazovanje.


Učenici u zagrebačkim školama bi prvi dan nastave, dakle u ponedjeljak 18. siječnja trebali proći simulaciju evakuacije, a u slučaju mogućeg novog potresa.


"Zakonska je obveza škola u Hrvatskoj da jednom u dvije godine izvode evakuacijske vježbe. Gradski ured za hitne situacije je inzistirao da se to izvodi jednom godišnje. Protekle jeseni je velika većina škola izvela te vježbe", istaknuo je Lovrić jutros za HRT.


Vezane vijesti
Ažurirano: 26.2.2024. 15:08:16

Create Account