Na međunarodnom simpoziju u Zagrebu o školskom dramskom odgoju sudjeluje i Gimnazija Sesvete

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 27.8.2019. 12:17:14
Na međunarodnom simpoziju u Zagrebu o školskom dramskom odgoju sudjeluje i Gimnazija Sesvete

Foto: Sesvete danas, arhiva

U Zagrebu na Učiteljskom fakultetu bit će održan međunarodni simpozij o dramskom odgoju, a jedna od voditeljica radionica bit će prof. Željka Župan Vuksan iz Gimnazije Sesvete.Kako dramsko izražavanje doprinosi kvaliteti poučavanja, naziv je međunarodnog  znanstvenog simpozija koji će od 29. do 31. kolovoza biti održan u Zagrebu na Učiteljskom fakultetu, a jedna od voditeljica radionica bit će i profesorica Hrvatskog jezika i Dramskog odgoja Gimnazije Sesvete Željka Župan Vuksan. Uz nju tijekom simpozija bit će izvedeno nekoliko dramskih predstava, a jedna od njih bit će iz sesvetske gimnazije.


Na Simpoziju sudjeluju i učenici sesvetske gimnazije već prvu večer predstavom Jedan, a profesorica Župan Vuksan u petak i subotu drži radionice Dramske metode u obradi pjesničke zbirke. 


Tri su predstave na kraju svake večeri, nakon radionica i predavanja: naša “Jedan”, hit predstava Teatra Tirena “U mojoj glavi” i predstava Prve gimnazije  prof.  Janjića te monolog učenika iz Pete gimnazije. 


"Čini se fantastičnim što će naši učenici gostovati pred akademskom zajednicom na međunarodnom simpoziju, a vjerujem i njima", rekla nam je Željka Župan Vuksan, popularna profesorica naše gimnazije i jedna od začetnica dramskog odgoja kao predmeta u hrvatskim školama. 


Upravo odabir Učiteljskog fakulteta o predstavi i profesorici iz Gimnazije Sesvete govori o predanom radu i kvaliteti nastave jedne od najboljih zagrebačkih obrazovnih ustanova.


Vezane vijesti
Ažurirano: 10.7.2020. 16:39:27

Projekt Zelene i plave Sesvete

Je super
Daj Bože da i to dočekamo
Ne sviđa mi se / nije dobar
Ništa od toga neće biti
Ima li još koja boja osim zelene i plave?
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account