OŠ Ivana Granđe: Proslava Dana škole bez učenika i učitelja (video)

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 22.5.2020. 12:10:18
OŠ Ivana Granđe: Proslava Dana škole bez učenika i učitelja (video)

Foto: Screenshot Youtube, OŠ Ivana Granđe

OŠ Ivana Granđe Soblinec s Područnom školom Adamovec danas obilježava svoj dan na način kako smo već navikli u protekladva mjeseca, u virtualnom okruženju.



Povodom današnjeg Dana škole, umjesto školske priredbe, kako je bi to do sad bilo uobičajeno, pokrenuta je posebna zatvorena web stranica na kojoj su objavljeni likovni i literarni radovi, video materijali i fotografije učenika, no zbog zaštite ova je virtualna izložba dostupna samo roditeljima koji će prema vlastitom nahođenju šerati te linkove drugim članovima obitelji, prijateljima, kumovima....


Mi uz čestitke svim učenicima, njihovim učiteljima i svim ostalim djelatnicima škole prenosimo pozdravno obraćanje ravnateljice Leonide Udovičić, te objavljujemo školski video clip koji ponajviše govori o PŠ Adamovec, od osnutka do danas u zajedništvu s matičnom školom.  Clip je napravljen upravo za današnji dan, Dan OŠ Ivana Granđe.


Obraćanje ravnateljice:



Dragi učenici, poštovani roditelji!

Danas, u petak 22.5.2020. godine, proslavljamo Dan škole.

Teško je reći proslavljamo, jer u školskim prostorijama nema ni djece, ni učitelja, ni roditelja, ni naših umirovljenika, niti uzvanika. Zvuči tužno i tako različito od svih dosadašnjih proslava ispunjenih priredbama, izložbama, radionicama, druženjima i zabavama.

Svi naši planovi o proslavi okruglih obljetnica škola u Soblincu, Adamovcu i Moravču su se promijenili. Stavili smo ih u drugi plan pokušavajući se prilagoditi novim okolnostima koje su nas neočekivano snašle.

Draga djeco, jednoga dana kada budete puno stariji, svojoj djeci ili unucima sigurno ćete prepričavati događaje iz ove školske godine. A bila je izazovna, nadasve!

U rujnu je započela uvođenjem novih kurikuluma, novim pristupima nastavi i učenju. Nastavila se štrajkom vaših učitelja u listopadu i studenom. U siječnju i veljači mnoge je pohodila gripa, kada su neki razredi bili prepolovljeni. U ožujku nam je priroda pokazala svu svoju moć, dogodili su nam se Corona, potres, čak i snijeg. Uza sve navedeno, u roku od dva do tri dana, morali smo se pripremiti za nastavu na daljinu. Mogu ja i nastaviti; trenutno se saniraju naši objekti stradali u potresu, a radovi na rekonstrukciji križanja u Soblincu su u punom zamahu, što nam znatno otežava pristup školi.

Kraj nastavne godine nosi nove neizvjesnosti, dolazak u školu-da ili ne, hoće li se svi naši objekti sanirati do vašeg povratka, zaključivanje ocjena, upisi u prve razrede srednje škole, itd.,itd.

A što će biti na jesen?

Mnogo je upitnika i mnogo nepoznanica koje ni svjetski znanstvenici još nisu riješili.

Međutim, uza sve što sam navela, i učitelji i učenici vrijedno su radili. Doduše, od kuće, u nastavi na daljinu. Vrlo brzo ste se prilagodili novim uvjetima i načinima rada. Vjerujem da ste puno naučili. Osim školskih sadržaja naučili ste mnogo i o sebi, o svojim obiteljima, o društvu, o prirodi, a pogotovo o Covidu 19.

Sigurna sam da će vam ova životna škola uz „Školu za život“ koristiti i u budućnosti.

Vašu prilagodljivost, maštovitost i kreativnost pokazali ste i kroz uratke koje ste poslali za Dan škole. Pokazali ste koliko vam znači i nedostaje škola i svakodnevica koju smo svi često uzimali zdravo za gotovo.

Čestitam i zahvaljujem svim učenicima i roditeljima, kao i učiteljima, koji su se potrudili da nam uljepšaju ovaj „Dan škole – na daljinu“.

Molim vas da danas pregledate snimke koje smo vam stavili na mrežnu stranicu. Oni su odraz vaših misli i osjećaja u ovom izazovnom vremenu.

U nadi da će pandemija uskoro završiti te da ćemo se vratiti normalnom načinu života i našim školskim prostorima, vama i svim zaposlenicima škole želim sretan Dan škole!

Ravnateljica Leonida Udovičić


Video: OŠ Ivana Granđe

Create Account