U Sesvetama otvorena Privatna osnovna škola Linea

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 2.6.2020. 9:49:55
U Sesvetama otvorena Privatna osnovna škola Linea

Foto: POŠ Linea

OŠ Linea kao prva privatna osnovna škola na području Sesveta započela je prijavama učenika za prvu školsku godinu 2020/21 u prostoru Učilišta Sesvete u Trakošćanskoj ulici.


Nakon što je Ministarstvo znanosti i obrazovanja obavilo svoje provjere i dalo sve potrebne dozvole, OŠ Linea započela je svoj rad prvo s početkom prijava prvašića. Škola će započeti svoj rad s prvim razredom, na godinu će biti dva i tako redom dok za 8 godina ne bude u punom pogonu sa svih 8 razreda. Škola je smještena u prostoru Učilišta Sesvete u Trakošćanskoj ulici gdje djeluje i večernja srednja škola za obrazovanje odraslih. Školarci će nastavu imati u jednoj smjeni, od 8 do 16 sati, gdje im je osiguran doručak i nakon nastave ručak, te potom pisanje zadaće uz nadzor učitelja.


"Nakon 10 godina iskustva u srednjoškolskom i obrazovanju odraslih odlučili smo da je vrijeme pokrenuti osnovnu školu kako bismo i najmlađima pružili kvalitetno obrazovanje uz korištenje interaktivnih metoda koje potiču razvoj vještina. Privatna osnovna škola ˝Linea˝ moderno je opremljena škola te je prilagođena današnjim potrebama učenika s težnjom pobuđivanja zanimanja i motivacije. Cilj nam je poticati razvoj svakog učenika te prepoznati njihove potencijale i pomoći im u razvijanju istih. Naši nastavnici posvećeni su svom pozivu kako bi učenicima pružili prvorazredno obrazovanje, ali i potaknuli pozitivne promjene u njihovim životima", rekla nam je ravnateljica škole Ana Bubalo Tikvan.


Posebnost škole s moderno opremljenim učionicama je mali broj razrednih grupa od 5 do najviše 12 učenika po razredu što jamči gotovo individualni pristup učenju i radu.  Škola će raditi u redovnom programu prema nacionalnom školskom kurikulu kao i ostale državne škole.


"Ovo nije ništa alternativno, međutim unijet ćemo neke metode kojima su naše učiteljice educirane, kao primjerice, slobodne škole, Waldorfske i Montessori škole, odnosno unijet ćemo u naš odgoj i obrazovanje uz klasičnu pedagogiju one metode koje su po nama najbolje od spomenutih škola", nastavlja ravnateljica dodajući da budući prvoškolac uz uobičajeni liječnički pregled treba obaviti testiranje u redovnoj osnovnoj školi kojoj gravitira, a nakon pozitivnog testa roditelji mogu dijete prijaviti u Lineu. 

Cijena školske godine bit će 30 tisuća kuna koja će se moći plaćati na rate.

Sesvete su tako uz svoje redovne osnovne škole, Gimnaziju i tehničku srednju školu, te ispostavu Visoke poslovne škole Zagreb, dobile i privatnu osnovnu školu za koju će, sigurni smo, obzirom na broj stanovnika vladati dovoljno veliko zanimanje da škola bez problema krene barem s jednim razrednim odjeljenjem.


Vezane vijesti
Ažurirano: 19.2.2021. 16:04:46

Što mislite o protuepidemijskim mjerama u Gradu Zagrebu?

Sve to treba ukinuti i pustiti ljude na miru
Mjere su prestroge, treba ih olabaviti
Mjere su ovog trenutka optimalne
Sve treba postrožiti kako bi se suzbila epidemija
Koje mjere, mi niti nemamo pravih mjera, pogledajte što se uvodi u Europi
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account