U Sesvetama otvorena Privatna osnovna škola Linea

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 2.6.2020. 9:49:55
U Sesvetama otvorena Privatna osnovna škola Linea

Foto: POŠ Linea

OŠ Linea kao prva privatna osnovna škola na području Sesveta započela je prijavama učenika za prvu školsku godinu 2020/21 u prostoru Učilišta Sesvete u Trakošćanskoj ulici.


Nakon što je Ministarstvo znanosti i obrazovanja obavilo svoje provjere i dalo sve potrebne dozvole, OŠ Linea započela je svoj rad prvo s početkom prijava prvašića. Škola će započeti svoj rad s prvim razredom, na godinu će biti dva i tako redom dok za 8 godina ne bude u punom pogonu sa svih 8 razreda. Škola je smještena u prostoru Učilišta Sesvete u Trakošćanskoj ulici gdje djeluje i večernja srednja škola za obrazovanje odraslih. Školarci će nastavu imati u jednoj smjeni, od 8 do 16 sati, gdje im je osiguran doručak i nakon nastave ručak, te potom pisanje zadaće uz nadzor učitelja.


"Nakon 10 godina iskustva u srednjoškolskom i obrazovanju odraslih odlučili smo da je vrijeme pokrenuti osnovnu školu kako bismo i najmlađima pružili kvalitetno obrazovanje uz korištenje interaktivnih metoda koje potiču razvoj vještina. Privatna osnovna škola ˝Linea˝ moderno je opremljena škola te je prilagođena današnjim potrebama učenika s težnjom pobuđivanja zanimanja i motivacije. Cilj nam je poticati razvoj svakog učenika te prepoznati njihove potencijale i pomoći im u razvijanju istih. Naši nastavnici posvećeni su svom pozivu kako bi učenicima pružili prvorazredno obrazovanje, ali i potaknuli pozitivne promjene u njihovim životima", rekla nam je ravnateljica škole Ana Bubalo Tikvan.


Posebnost škole s moderno opremljenim učionicama je mali broj razrednih grupa od 5 do najviše 12 učenika po razredu što jamči gotovo individualni pristup učenju i radu.  Škola će raditi u redovnom programu prema nacionalnom školskom kurikulu kao i ostale državne škole.


"Ovo nije ništa alternativno, međutim unijet ćemo neke metode kojima su naše učiteljice educirane, kao primjerice, slobodne škole, Waldorfske i Montessori škole, odnosno unijet ćemo u naš odgoj i obrazovanje uz klasičnu pedagogiju one metode koje su po nama najbolje od spomenutih škola", nastavlja ravnateljica dodajući da budući prvoškolac uz uobičajeni liječnički pregled treba obaviti testiranje u redovnoj osnovnoj školi kojoj gravitira, a nakon pozitivnog testa roditelji mogu dijete prijaviti u Lineu. 

Cijena školske godine bit će 30 tisuća kuna koja će se moći plaćati na rate.

Sesvete su tako uz svoje redovne osnovne škole, Gimnaziju i tehničku srednju školu, te ispostavu Visoke poslovne škole Zagreb, dobile i privatnu osnovnu školu za koju će, sigurni smo, obzirom na broj stanovnika vladati dovoljno veliko zanimanje da škola bez problema krene barem s jednim razrednim odjeljenjem.


Vezane vijesti
Ažurirano: 8.3.2024. 16:11:23

Create Account