Vugrovečki učenici – prognanici održali priredbu u Narodnom sveučilištu

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 18.6.2020. 9:35:42
Vugrovečki učenici – prognanici održali priredbu u Narodnom sveučilištu

Foto: Sesvete danas, Borko Samec

Učenici četvrtog razreda vugrovečke škole koja je teško oštećena u potresu svoju su završnu priredbu održali u srijedu kasno popodne u dvorani narodnog sveučilišta Sesvete. 


Njihova učiteljica Snježana Prusec Kovačić,  uvodno je dala presjek najznačajnijih trenutaka školovanja njezinih učenika, četvrtaša 4c razreda.
A oni su doista posebna generacija jer su svoj važan dio života, prvu etapu svog školovanja na prijelazu iz niže u višu razinu osnovne škole iskusili pandemiju, karantenu, školu na daljinu, pa još k tome i potres uslijed čega su doista prognani iz svoje škole koja još dugo neće moći primiti učenike.


To je naznačio i ravnatelj škole Vlado Vuger koji je i s ravnateljicom sveučilišta Vjekoslavom Damjanović dogovrio održavanje priredbe u dvorani, nagovijestivši da škola kreće u temeljitu obnovu sa značajnim statičkim rekonstrukcijama, a što će značiti radove u vjerojatno naredne dvije školske godine.


Vrlo indikativno, ali baš u vrijeme njegovog govora Prigorje je pogodio novi potres koji je bio među deset najjačih nakon onog velikog koji je školu teško oštetio, no srećom masivno zdanje  zgrade sveučilišta nije ni u jednom trenutku bilo opasno. Čula se tek tutnjava na što ravnatelj u tijeku govora nije ni okom trepnuo, tek su djeca počela vikati – potres!


Da ih umiri, ravnatelj je rekao, „ma kakav potres, to vani vozi tramvaj”, nasmijavši pri tom i učenike i brojne roditelje od kojih malo tko zna da se o tramvaju u Sesvetama govori već nekoliko desetljeća. Možda tek koji učenik iz ove generacije djelomično ukradenog djetinjstva u nekom budućem periodu života uspije doći u priliku provesti u djelo taj tramvajski naum.


U svakom slučaju, priredba je protekla besprijekorno i pokazala sav talent i marljivost ove generacije, ali i njihove učiteljice koju svi vole, pa su na kraju, na odlasku pale i suze, a njihova im je učiteljica poručila da budu marljivi  uporni u životu, jer time mogu postići sve što požele.

Pa čak dovesti i tramvaj do Sesveta.


Vezane vijesti
Ažurirano: 6.2.2021. 10:23:47

Što mislite o protuepidemijskim mjerama u Gradu Zagrebu?

Sve to treba ukinuti i pustiti ljude na miru
Mjere su prestroge, treba ih olabaviti
Mjere su ovog trenutka optimalne
Sve treba postrožiti kako bi se suzbila epidemija
Koje mjere, mi niti nemamo pravih mjera, pogledajte što se uvodi u Europi
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account