Vugrovečki učenici – prognanici održali priredbu u Narodnom sveučilištu

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 18.6.2020. 9:35:42
Vugrovečki učenici – prognanici održali priredbu u Narodnom sveučilištu

Foto: Sesvete danas, Borko Samec

Učenici četvrtog razreda vugrovečke škole koja je teško oštećena u potresu svoju su završnu priredbu održali u srijedu kasno popodne u dvorani narodnog sveučilišta Sesvete. 


Njihova učiteljica Snježana Prusec Kovačić,  uvodno je dala presjek najznačajnijih trenutaka školovanja njezinih učenika, četvrtaša 4c razreda.
A oni su doista posebna generacija jer su svoj važan dio života, prvu etapu svog školovanja na prijelazu iz niže u višu razinu osnovne škole iskusili pandemiju, karantenu, školu na daljinu, pa još k tome i potres uslijed čega su doista prognani iz svoje škole koja još dugo neće moći primiti učenike.


To je naznačio i ravnatelj škole Vlado Vuger koji je i s ravnateljicom sveučilišta Vjekoslavom Damjanović dogovrio održavanje priredbe u dvorani, nagovijestivši da škola kreće u temeljitu obnovu sa značajnim statičkim rekonstrukcijama, a što će značiti radove u vjerojatno naredne dvije školske godine.


Vrlo indikativno, ali baš u vrijeme njegovog govora Prigorje je pogodio novi potres koji je bio među deset najjačih nakon onog velikog koji je školu teško oštetio, no srećom masivno zdanje  zgrade sveučilišta nije ni u jednom trenutku bilo opasno. Čula se tek tutnjava na što ravnatelj u tijeku govora nije ni okom trepnuo, tek su djeca počela vikati – potres!


Da ih umiri, ravnatelj je rekao, „ma kakav potres, to vani vozi tramvaj”, nasmijavši pri tom i učenike i brojne roditelje od kojih malo tko zna da se o tramvaju u Sesvetama govori već nekoliko desetljeća. Možda tek koji učenik iz ove generacije djelomično ukradenog djetinjstva u nekom budućem periodu života uspije doći u priliku provesti u djelo taj tramvajski naum.


U svakom slučaju, priredba je protekla besprijekorno i pokazala sav talent i marljivost ove generacije, ali i njihove učiteljice koju svi vole, pa su na kraju, na odlasku pale i suze, a njihova im je učiteljica poručila da budu marljivi  uporni u životu, jer time mogu postići sve što požele.

Pa čak dovesti i tramvaj do Sesveta.


Vezane vijesti
Ažurirano: 13.10.2023. 16:03:24

Create Account