Vugrovečki učenici započet će novu školsku godinu razmješteni u tri druge škole

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 22.5.2020. 14:51:48
Vugrovečki učenici započet će novu školsku godinu razmješteni u tri druge škole

Foto: Sesvete danas, arhiva

Gradski ured za obrazovanje objavio je danas plan preseljenja pohađanja nastave u novoj školskoj godini iz škola postradalih u potresu. Učenici iz Vugrovca će u Prekvršje, Planinu Donju i Sesvetski Kraljevec u školu Iver.



U velikom potresu koji nas je pogodio 22. ožujka na području Sesveta najviše je stradala škola u Vugrovcu koja je teško oštećena i neće moći biti sanirana do početka nastave, jer potrebni su radovi strukturnog statičkog ojačanja objekta.  Stoga će do okončanja radova koji već počinju svi učenici vugrovečke škole ići na nastavu u Prekvršje, Planinu Donju i OŠ Iver. Plan preseljenja je u tabeli.



Priopćenje:


Učenici osnovnih škola oštećenih u potresu, čiji objekti neće biti spremni za rad i prihvat učenika prvog dana školske godine 2020./2021., odnosno od 7. rujna 2020. godine, nastavu pohađati u osnovnim školama koje nastavu organiziraju u jednoj smjeni. Odgojno-obrazovni rad za sve ustanove bit će organiziran u dvije smjene. 


Sukladno strateškim ciljevima Grada Zagreba usmjerenima na razvoj kvalitetnog, dostupnog, učinkovitog i sveobuhvatnog sustava odgoja i obrazovanja zajamčenog Ustavom Republike Hrvatske, pri izradi plana premještaja u obzir su uzete prostorne mogućnosti svih škola te potrebe i prava učenika na obrazovanje pod jednakim uvjetima, što podrazumijeva i organiziranje programa produženog boravka u spomenutim školama. Naglašavamo da su planovi preseljenja i organizacije odgojno-obrazovanog rada od sljedeće školske godine izrađeni u suradnji s ravnateljima svih ustanova. 


Plan preseljenja učenika iz Vugrovca:




Create Account