Vugrovečki učenici započet će novu školsku godinu razmješteni u tri druge škole

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 22.5.2020. 14:51:48
Vugrovečki učenici započet će novu školsku godinu razmješteni u tri druge škole

Foto: Sesvete danas, arhiva

Gradski ured za obrazovanje objavio je danas plan preseljenja pohađanja nastave u novoj školskoj godini iz škola postradalih u potresu. Učenici iz Vugrovca će u Prekvršje, Planinu Donju i Sesvetski Kraljevec u školu Iver.U velikom potresu koji nas je pogodio 22. ožujka na području Sesveta najviše je stradala škola u Vugrovcu koja je teško oštećena i neće moći biti sanirana do početka nastave, jer potrebni su radovi strukturnog statičkog ojačanja objekta.  Stoga će do okončanja radova koji već počinju svi učenici vugrovečke škole ići na nastavu u Prekvršje, Planinu Donju i OŠ Iver. Plan preseljenja je u tabeli.Priopćenje:


Učenici osnovnih škola oštećenih u potresu, čiji objekti neće biti spremni za rad i prihvat učenika prvog dana školske godine 2020./2021., odnosno od 7. rujna 2020. godine, nastavu pohađati u osnovnim školama koje nastavu organiziraju u jednoj smjeni. Odgojno-obrazovni rad za sve ustanove bit će organiziran u dvije smjene. 


Sukladno strateškim ciljevima Grada Zagreba usmjerenima na razvoj kvalitetnog, dostupnog, učinkovitog i sveobuhvatnog sustava odgoja i obrazovanja zajamčenog Ustavom Republike Hrvatske, pri izradi plana premještaja u obzir su uzete prostorne mogućnosti svih škola te potrebe i prava učenika na obrazovanje pod jednakim uvjetima, što podrazumijeva i organiziranje programa produženog boravka u spomenutim školama. Naglašavamo da su planovi preseljenja i organizacije odgojno-obrazovanog rada od sljedeće školske godine izrađeni u suradnji s ravnateljima svih ustanova. 


Plan preseljenja učenika iz Vugrovca:
Što mislite o protuepidemijskim mjerama u Gradu Zagrebu?

Sve to treba ukinuti i pustiti ljude na miru
Mjere su prestroge, treba ih olabaviti
Mjere su ovog trenutka optimalne
Sve treba postrožiti kako bi se suzbila epidemija
Koje mjere, mi niti nemamo pravih mjera, pogledajte što se uvodi u Europi
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account