Zanimljiv mrežni adventski kalendar Gimnazije Sesvete

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 9.12.2020. 15:58:28
Zanimljiv mrežni adventski kalendar Gimnazije Sesvete

Foto: Instagram

U novonastalim uvjetima učitelji se moraju dovijati raznim novitetima i suvremenim IT alatima kako bi zainteresirali, motivirali, ali i zabavili učenike.



Obzirom da ima sve manje onoga što je do sada u školama bilo uobičajeno i dozvoljeno, a više nije, pred nastavnike u školama postavljaju se sve veći zahtjevi. Učitelji moraju biti sve domišljatiji, ali i vještiji u korištenju resursa suvremenih IT mogućnosti, kako bi učenicima mogli dozirati uobičajenu količinu nastavnog gradiva, ali na način koji će im biti prihvatljiv, razumljiv i zabavan.


Jedan od tih zabavnih i edukativnih "proizvoda", osmislili su profesori Gimnazije Sesvete. U ozračju najdražih nam blagdana pripremili su svojevrsni edukativni adventski kalendar za učenike na koji se pristupa putem određenih društvenih mreža. 


Nazvali su ga adventski kalendar na kojem se svakog dana  predstavi  jedan profesor koji učenicima zada određeni zadatak. Najkreativniji odgovori razveselit će nastavnike, ali i one učenike koji su ih osmislili, jer slijede nagrade. One su uglavnom u obliku petica, ali ima i slatkih iznenađenja! 


Kalendar je vidljiv na fejsbuku i Instagram storyju, a naglasak je na brojci 30. Naime, prije 30 godina radom je počela srednja škola Sesvete koja je u međuvremenu, pokretanjem srednje tehničke škole u Jelkovcu postala gimnazija. Na žalost, ove godine djelatnici i učenici Gimnazije Sesvete neće imati priliku održati proslavu ove lijepe obljetnice kako smo to do sada navikli da bude. Možda za godinu dana ako tada epidemiološka situacija bude  uredu možemo očekivati proslavu  31. obljetnice. Zašto ne? 


U svakom slučaju čestitke profesorima na još jednoj zanimljivosti kojom u ovim novim okolnostima poučavaju svoje učenike.


Vezane vijesti
Ažurirano: 10.3.2024. 16:09:52

Create Account