Andrija Mikulić prijedlog zagrebačkog HDZ-a za predsjednika Gradske skupštine

Autor: Marina Mađerić
Objavljeno: 6.7.2017. 23:39:05
Andrija Mikulić prijedlog zagrebačkog HDZ-a za predsjednika Gradske skupštine

Foto:

Gradski odbor HDZ-a Zagreba odlučio je u četvrtak da će Andriju Mikulića predložiti za predsjednika zagrebačke Gradske skupštine na konstituirajućoj sjednici Gradske skupštine, koja će se održati u ponedjeljak, 10. srpnja, doznaje Hina u zagrebačkom HDZ-u. 


Mikulić je predsjednik zagrebačkog HDZ-a, a dužnost predsjednika zagrebačke Gradske skupštine obnašao je i u prošlom skupštinskom sazivu.

Ovu odluku gradskog HDZ-a Mikulić nije htio komentirati, već je kratko poručio: "Samo polako, valja pričekati konačno potpisivanje sporazuma i konstituirajuću sjednicu, a nakon toga ćemo više o svemu."

Hoće li Andrija Mikulić biti predsjednik Gradske skupštine odlučit će izabrani gradski zastupnici na konstituirajućoj sjednici koju je ministar uprave Lovro Kuščević sazvao za ponedjeljak, 10. srpnja, u 10 sati.  


Neslužbeno se doznaje da bi u petak, 7. srpnja, trebao biti potpisan sporazum između zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića i njegove stranke BM 365 - Stranka rada i solidarnosti, predstavnika HDZ-a i Liste grupe birača nositeljice Brune Esih.

No kako je rečeno Hini u zagrebačkom HDZ-u, do sutrašnjeg potpisivanja sporazuma moraju se još proći određeni detalji koji će biti točka na "i" sigurnoj većini u zagrebačkoj Gradskoj skupštini.

Bruna Esih novinarima je nakon prošlotjednog neuspjelog konstituiranja Gradske skupštine izjavila kako je preduvjet da imaju 26 potpisa gradskih zastupnika za promjenu imena Trga maršala Tita. 

U HDZ-u su i nakon današnje sjednice Gradskog odbora potvrdili svoje stajalište o tome, naglasivši da su za promjenu imena  Trga maršala Tita. Podsjetili su kako je upravo predsjednik zagrebačke organizacije HDZ-a Andrija Mikulić u intervjuu Hini krajem prošle godine najavio HDZ-ovu inicijativu za preimenovanjem toga trga u središtu Zagreba.


(Hina)


Vezane vijesti
Ažurirano: 31.3.2020. 18:35:42

Projekt Zelene i plave Sesvete

Je super
Daj Bože da i to dočekamo
Ne sviđa mi se / nije dobar
Ništa od toga neće biti
Ima li još koja boja osim zelene i plave?
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account