Anka Mrak Taritaš nova predsjednica HNS-a ?

Autor: Marina Mađerić
Objavljeno: 7.6.2017. 8:37:04
Anka Mrak Taritaš nova predsjednica HNS-a ?

Foto: HINA/ Lana SLIVAR DOMINIĆ/ lsd

Nakon što je u utorak kasno navečer predsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak podnio ostavku, saborski zastupnik te stranke Goran Beus Richembergh u srijedu je ujutro predložio za novu predsjednicu Anku Mrak Taritaš, a očekujući izvanredne parlamentarni izbore, poručio je SDP-u i drugim lijevim stranakama da "shvate svoj dio odgovornosti". 


"Nema nikakve sumnje da nas vrlo skoro očekuju još jedni izvanredni parlamentarni izbori. HDZ će blitzkriegom nastojati osvojiti još veći utjecaj i apsolutnu političku dominaciju desnice. Na tim će izborima HNS opet i iznova braniti vrijednosti liberalne demokracije i prostor ljudskih i građanskih sloboda", napisao je Beus Richembergh na svojoj Facebook stranici. 

Članovima HNS-a ali i drugih liberalnih stranaka, prije svega IDS-a i stranke Pametno, poručio je da nastave tamo gdje su stali na netom završenim lokalnim izborima, a kolegama iz SDP-a i drugih lijevih stranaka "da s najvišom razinom savjesnosti i kooperativnosti shvate svoj dio odgovornosti.  

Beus Richembergh je, među ostalim, napisao kako "rasplet događaja u prvi plan sada stavlja Anku Mrak Taritaš kao osobu koja je pozvana da preuzme vođenje HNS-a u najosjetljivijem i najzahtjevnijem času za stranku, kao novu lidericu građanskog centra".


HNS NE ULAZI U VLADU, VRDOLJAK PODNIO OSTAVKU NA SVE POLITIČKE FUNKCIJE


Nakon višesatne sjednice Predsjedništva HNS-a, predsjednik stranke Ivan Vrdoljak u utorak je navečer objavio da HNS neće ući u hrvatsku Vladu te da on podnosi ostavku na sve političke funkcije. 

"Nakon duge rasprave na Predsjedništvu bilo je apsolutno vidljivo da će se stranka podijeliti. Ja to nisam želio dozvoliti i odlučio sam predložiti Predsjedništvu da HNS ne ide u Vladu s Hrvatskom demokratskom zajednicom i da podnosim ostavku na sve političke funkcije", rekao je Vrdoljak.

Ustvrdio je kako je imao "iskrene namjere izvući Hrvatsku iz političkih rovova". Ali, dodao je, odluka da se dijeli stranka nema cijenu koju bih dozvolio.


(Hina)


Vezane vijesti
Ažurirano: 9.7.2017. 16:42:53

Projekt Zelene i plave Sesvete

Je super
Daj Bože da i to dočekamo
Ne sviđa mi se / nije dobar
Ništa od toga neće biti
Ima li još koja boja osim zelene i plave?
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account