Bernardić: SDP-u je nanesena velika šteta

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 22.9.2017. 12:39:04
Bernardić: SDP-u je nanesena velika šteta

Foto: HINA/ Denis CERIĆ

Čelnik SDP-a Davor Bernardić izjavio je u petak novinarima kako je zbog posljednjih događanja stranci nanesena velika šteta te kako će se o svemu razgovarati na tijelima stranke idući tjedan.

"Nanesena je šteta SDP-u, a o svemu čemu razgovarati idući tjedan na tijelima stranke. Razgovarat ćemo o tome kako dalje, raspravljat ćemo o svemu, pa i o prijedlogu za opoziv predsjednika, za koji vjerujem da će biti upućen sljedeći tjedan sukladno statutu. Moj je zadatak u SDP-u osigurati prosperitet, stabilnost i budućnost i to ćemo napraviti. Rejting stranke je stabilan otkad sam preuzeo SDP, nije nešto naročito rastao, ali ni padao", rekao je Bernardić novinarima u Saboru.

Na pitanje je li za stabilnost stranke spreman odstupiti s mjesta predsjednika odgovorio je kako je on legalno izabran s podrškom velikog broja članova. "Devet mjeseci vodim stranku. Unutarstranačke stvari neću komentirati, o njima ćemo razgovarati unutar stranke. Ne želim da se cijela priča o SDP-u pretvori u raspravu o nepriznavanju rezultata izbora prije devet mjeseci", poručio je.

Upitan hoće li članovi koji su nanijeli štetu stranci snositi neke posljedice rekao je kako će o unutarstranačkim stvarima razgovarati unutar stranke.

Komentirao je i situaciju u stranci oko SDP-ova zahtjeva za Povjerenstvom za Agrokor. "Od trenutka kad smo zahtijevali istinu o Agrokoru, kad smo pokrenuli opoziv ministra Marića, kreće hajka na mene, koja, sasvim sigurno, nije slučajna. Da, nije slučajna. Inzistiram na istini o Agrokoru, iz kojeg pet mjeseci nemamo apsolutno nikakav podatak, niti jednu informaciju o kompaniji koja može ugroziti svaku hrvatsku obitelj. Vlada skriva istinu o Agrokoru i zato inzistiram na glasovanju o istražnom povjerenstvu isti dan kad biramo ustavne suce. Mi ćemo podržati povjerenstvo, a saznat ćemo čije su ruke protiv istine o Agrokoru", poručio je.

Na pitanje o županijskim organizacijama stranke koje bi, kako se, nagađa, mogle tražiti njegov opoziv, kazao je da vjeruje kako će sljedeći tjedan zahtjev za opoziv doći sukladno Statutu te će se o tome raspravljati unutar stranke. "Nisam još dobio službeni zahtjev", rekao je.

Potvrdio je i kako će do kraja godine biti  tematska konvencija SDP-a.

Komentirao je i odustanak slovenskog premijera Mire Cerara  da dođe u Zagreb nakon što je premijer Andrej Plenković službeno u UN-u odbacio arbitražnu presudu.

"Premijer Plenković nas je prevario jer je rekao da će s Cerarom rješiti stvari sa Slovenijom. Mi smo za konsenzus, ali nismo za izdaju nacionalnih interesa. Konsenzus da, veleizdaja ne. Nažalost, pokazalo se da je premijer i u ovoj situaciji lagao. Dakle, lagao je u vezi rješavanja stvari sa Slovenijom, lagao je o nastavku obrazovne reforme, lagao je o poskupljenju struje, a najveća mu je laž Agrokor. Sastanak s Cerarom se, na žalost, neće dogoditi, a on je trebao biti početak rješavanja problema između Slovenije i Hrvatske. Nažalost, ova Vlada u sve što krene samu sebe demantira", rekao je Bernardić. 

(Hina)


Vezane vijesti
Ažurirano: 21.1.2021. 8:56:09

Što mislite o protuepidemijskim mjerama u Gradu Zagrebu?

Sve to treba ukinuti i pustiti ljude na miru
Mjere su prestroge, treba ih olabaviti
Mjere su ovog trenutka optimalne
Sve treba postrožiti kako bi se suzbila epidemija
Koje mjere, mi niti nemamo pravih mjera, pogledajte što se uvodi u Europi
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account