Bernardić: SDP-u je nanesena velika šteta

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 22.9.2017. 12:39:04
Bernardić: SDP-u je nanesena velika šteta

Foto: HINA/ Denis CERIĆ

Čelnik SDP-a Davor Bernardić izjavio je u petak novinarima kako je zbog posljednjih događanja stranci nanesena velika šteta te kako će se o svemu razgovarati na tijelima stranke idući tjedan.

"Nanesena je šteta SDP-u, a o svemu čemu razgovarati idući tjedan na tijelima stranke. Razgovarat ćemo o tome kako dalje, raspravljat ćemo o svemu, pa i o prijedlogu za opoziv predsjednika, za koji vjerujem da će biti upućen sljedeći tjedan sukladno statutu. Moj je zadatak u SDP-u osigurati prosperitet, stabilnost i budućnost i to ćemo napraviti. Rejting stranke je stabilan otkad sam preuzeo SDP, nije nešto naročito rastao, ali ni padao", rekao je Bernardić novinarima u Saboru.

Na pitanje je li za stabilnost stranke spreman odstupiti s mjesta predsjednika odgovorio je kako je on legalno izabran s podrškom velikog broja članova. "Devet mjeseci vodim stranku. Unutarstranačke stvari neću komentirati, o njima ćemo razgovarati unutar stranke. Ne želim da se cijela priča o SDP-u pretvori u raspravu o nepriznavanju rezultata izbora prije devet mjeseci", poručio je.

Upitan hoće li članovi koji su nanijeli štetu stranci snositi neke posljedice rekao je kako će o unutarstranačkim stvarima razgovarati unutar stranke.

Komentirao je i situaciju u stranci oko SDP-ova zahtjeva za Povjerenstvom za Agrokor. "Od trenutka kad smo zahtijevali istinu o Agrokoru, kad smo pokrenuli opoziv ministra Marića, kreće hajka na mene, koja, sasvim sigurno, nije slučajna. Da, nije slučajna. Inzistiram na istini o Agrokoru, iz kojeg pet mjeseci nemamo apsolutno nikakav podatak, niti jednu informaciju o kompaniji koja može ugroziti svaku hrvatsku obitelj. Vlada skriva istinu o Agrokoru i zato inzistiram na glasovanju o istražnom povjerenstvu isti dan kad biramo ustavne suce. Mi ćemo podržati povjerenstvo, a saznat ćemo čije su ruke protiv istine o Agrokoru", poručio je.

Na pitanje o županijskim organizacijama stranke koje bi, kako se, nagađa, mogle tražiti njegov opoziv, kazao je da vjeruje kako će sljedeći tjedan zahtjev za opoziv doći sukladno Statutu te će se o tome raspravljati unutar stranke. "Nisam još dobio službeni zahtjev", rekao je.

Potvrdio je i kako će do kraja godine biti  tematska konvencija SDP-a.

Komentirao je i odustanak slovenskog premijera Mire Cerara  da dođe u Zagreb nakon što je premijer Andrej Plenković službeno u UN-u odbacio arbitražnu presudu.

"Premijer Plenković nas je prevario jer je rekao da će s Cerarom rješiti stvari sa Slovenijom. Mi smo za konsenzus, ali nismo za izdaju nacionalnih interesa. Konsenzus da, veleizdaja ne. Nažalost, pokazalo se da je premijer i u ovoj situaciji lagao. Dakle, lagao je u vezi rješavanja stvari sa Slovenijom, lagao je o nastavku obrazovne reforme, lagao je o poskupljenju struje, a najveća mu je laž Agrokor. Sastanak s Cerarom se, na žalost, neće dogoditi, a on je trebao biti početak rješavanja problema između Slovenije i Hrvatske. Nažalost, ova Vlada u sve što krene samu sebe demantira", rekao je Bernardić. 

(Hina)


Vezane vijesti
Ažurirano: 8.3.2024. 17:17:24

Create Account