IZBORI Plenković: ostvarili smo sjajne rezultate, Grmoja zadovoljan rezultatima Mosta

Autor: Marina Mađerić
Objavljeno: 5.6.2017. 8:22:20
IZBORI Plenković: ostvarili smo sjajne rezultate, Grmoja zadovoljan rezultatima Mosta

Foto: HINA/ Daniel KASAP/ ua

Predsjednik HDZ-a i premijer Andrej Plenković čestitao je u nedjelju kasno navečer stranačkim kolegama na, kako je rekao sjajnim rezultatima na lokalnim izborima, kao i svim drugim političkim strankama i njihovim biračima te svim građanima, koji su im dali povjerenje i izrazio uvjerenost da će odgovorno obnašati povjerene im dužnosti u iduće četiri godine. 


HDZ je, zajedno s partnerima u Koprivničko-križevačkoj županiji, osvojio 12 županija, rekao je Plenković i posebno čestitao Ivanu Anušiću novom županu u Osječko baranjskoj županiji, koja je nakon Splitsko-dalmatinske, druga po veličini u Hrvatskoj. 

 Naglasio je kako je HDZ dobio povjerenje da vodi svih 5 slavonskih i svih 5 dalmatinskih županija i ocijenio kako to pokazuje snagu HDZ-a. Uvjeren sam da ćemo zajedničkim snagama kvalitetno voditi projekt Slavonija, poručio je.

HDZ je osvojio 62 grada od 127, a još se vodi utakmica na Hvaru koja je izjednačena pa taj broj možda bude i 63, što je praktički 50 posto, rekao je Plenković. 

Od 428 općina HDZ je dobio povjerenje u 204, istaknuo je dodavši kako od ukupno 576 jedinica lokalne i regionalne samouprave HDZ zajedno s partnerima ima vlast u njih 279. 

Posebno je čestitao na pobjedama u Daruvaru, Dubrovniku, Karlovcu, Ozlju i Oroslavlju, Senju, Đakovu, Požegi, Kutini, Imotskom, Makarskoj, Šibeniku, Vodicama, Vinkovcima, Velikoj Gorici, Zaprešiću i drugima.

Čestitao je i Andri Krstuloviću Opari te splitskom HDZ-u i svima koji su pridonijeli pobjedi.

Osim toga, čestitao je i Nikoli Dobroslaviću u Dubrovačko-neretvanskoj županiji i Blaženku Bobanu u Splitsko-dalmatinskoj županiji, Goranu Pauku u Šibensko-kninskoj, Ivi Žiniću u Sisačko-moslavačakoj te Boži Galiću u Vukovarsko-srijemskoj kao i kolegi Darku Korenu u Koprivničko križevačkoj. 

Najavio je kako će idući susret sa županima biti u srpnju u Požegi te izrazio zadovoljstvo partnerskim odnosima.

Plenković je uputio poruku svim parlamentarnim strankama pozvavši ih na suočavanje s gospodarskim, financijskim i socijalnim izazovima. 

Pozvao je na razgovore o političkoj stabilnosti, gospodarskom rastu i razvoju te sigurnosti zemlje, ali i demografskoj revitalizaciji i ulaganju u obrazovanje  i odgoj te povezivanju obrazvonoga sustava s realnim potrebama  tržišta rada uz društvenu solidarnost. 

Najavio je da od sutra ponovno otvara nacionalne teme s punom odgovornosti prema biračima i ljudima što će, smatra, donijeti najbolja rješenja.


Grmoja zadovoljan rezultatima Mosta

Kandidat za dubrovačko-neretvanskog župana Nikola Gromoja u nedjelju navečer  je u Dubrovniku rekao kako se ne boji za Most, jer to treća politička snaga koja na razini države ima 9 do 10 posto potpore, on je dobio 37 posto glasova, a u Županijskoj skupštini 11 je Mostovih vijećnika.

Nikoli Dobroslaviću (HDZ) čestitao je na osvajanju novog mandata.

"Čestitao bih mojem protukandidatu na novom mandatu. Znao sam da je favorit s obzirom da je Most imao samo jedan grad u županiji, a HDZ kao najjača politička snaga drži većinu, a danas je dobio i Dubrovnik", rekao je Grmoja.

"Nije mi odgovarao protukandidat u Dubrovniku. Znao sam da birači koji bi mi možda dali glas neće izaći u većoj mjeri, a Most je opcija koja je gurala 'lex Vlahušić', pa je bilo iluzorno očekivati da će HNS-ovi glasači meni dati glas u većoj mjeri. Ali s obzirom da je Most treća politička snaga, koja na razini države ima 9 do 10 posto, a ja sam dobio 37 posto te imamo 11 vijećnika u Županijskoj skupštini, ovo smatram velikim uspjehom" rekao je on.

"Što se tiče Metkovića, s obzirom da se Most etablirao u treću političku snagu, taj gubitak nam neće puno značiti. Žao mi je zbog građana jer se vraća ekipa zbog koje me strah što će biti s gradskim financijama, projektima koje smo pokrenuli, investitorima koji su najavili dolazak. Ostavljamo im grad bez kreditne zaduženosti te koji redovno isplaćuje plaće, s milijun i nešto kuna na računu, a naslijedili smo ogromna dugovanja" ocijenio je Grmoja te dodao kako se ne boji za Most.

"Imali smo protiv sebe udružene Jamba i HDZ, a oni najbolje znaju jesu li pobijedili u Metkoviću i koliko su ljudi doveli sa strane. Oni znaju je li ta pobjeda moralna. Legalna jest i naravno da kao legalist čestitam novom gradonačelniku Metkovića", zaključio je Grmoja.


(Hina)


Vezane vijesti
Ažurirano: 10.4.2021. 17:34:29

Što mislite o protuepidemijskim mjerama u Gradu Zagrebu?

Sve to treba ukinuti i pustiti ljude na miru
Mjere su prestroge, treba ih olabaviti
Mjere su ovog trenutka optimalne
Sve treba postrožiti kako bi se suzbila epidemija
Koje mjere, mi niti nemamo pravih mjera, pogledajte što se uvodi u Europi
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account