IZBORI Plenković: ostvarili smo sjajne rezultate, Grmoja zadovoljan rezultatima Mosta

Autor: Marina Mađerić
Objavljeno: 5.6.2017. 8:22:20
IZBORI Plenković: ostvarili smo sjajne rezultate, Grmoja zadovoljan rezultatima Mosta

Foto: HINA/ Daniel KASAP/ ua

Predsjednik HDZ-a i premijer Andrej Plenković čestitao je u nedjelju kasno navečer stranačkim kolegama na, kako je rekao sjajnim rezultatima na lokalnim izborima, kao i svim drugim političkim strankama i njihovim biračima te svim građanima, koji su im dali povjerenje i izrazio uvjerenost da će odgovorno obnašati povjerene im dužnosti u iduće četiri godine. 


HDZ je, zajedno s partnerima u Koprivničko-križevačkoj županiji, osvojio 12 županija, rekao je Plenković i posebno čestitao Ivanu Anušiću novom županu u Osječko baranjskoj županiji, koja je nakon Splitsko-dalmatinske, druga po veličini u Hrvatskoj. 

 Naglasio je kako je HDZ dobio povjerenje da vodi svih 5 slavonskih i svih 5 dalmatinskih županija i ocijenio kako to pokazuje snagu HDZ-a. Uvjeren sam da ćemo zajedničkim snagama kvalitetno voditi projekt Slavonija, poručio je.

HDZ je osvojio 62 grada od 127, a još se vodi utakmica na Hvaru koja je izjednačena pa taj broj možda bude i 63, što je praktički 50 posto, rekao je Plenković. 

Od 428 općina HDZ je dobio povjerenje u 204, istaknuo je dodavši kako od ukupno 576 jedinica lokalne i regionalne samouprave HDZ zajedno s partnerima ima vlast u njih 279. 

Posebno je čestitao na pobjedama u Daruvaru, Dubrovniku, Karlovcu, Ozlju i Oroslavlju, Senju, Đakovu, Požegi, Kutini, Imotskom, Makarskoj, Šibeniku, Vodicama, Vinkovcima, Velikoj Gorici, Zaprešiću i drugima.

Čestitao je i Andri Krstuloviću Opari te splitskom HDZ-u i svima koji su pridonijeli pobjedi.

Osim toga, čestitao je i Nikoli Dobroslaviću u Dubrovačko-neretvanskoj županiji i Blaženku Bobanu u Splitsko-dalmatinskoj županiji, Goranu Pauku u Šibensko-kninskoj, Ivi Žiniću u Sisačko-moslavačakoj te Boži Galiću u Vukovarsko-srijemskoj kao i kolegi Darku Korenu u Koprivničko križevačkoj. 

Najavio je kako će idući susret sa županima biti u srpnju u Požegi te izrazio zadovoljstvo partnerskim odnosima.

Plenković je uputio poruku svim parlamentarnim strankama pozvavši ih na suočavanje s gospodarskim, financijskim i socijalnim izazovima. 

Pozvao je na razgovore o političkoj stabilnosti, gospodarskom rastu i razvoju te sigurnosti zemlje, ali i demografskoj revitalizaciji i ulaganju u obrazovanje  i odgoj te povezivanju obrazvonoga sustava s realnim potrebama  tržišta rada uz društvenu solidarnost. 

Najavio je da od sutra ponovno otvara nacionalne teme s punom odgovornosti prema biračima i ljudima što će, smatra, donijeti najbolja rješenja.


Grmoja zadovoljan rezultatima Mosta

Kandidat za dubrovačko-neretvanskog župana Nikola Gromoja u nedjelju navečer  je u Dubrovniku rekao kako se ne boji za Most, jer to treća politička snaga koja na razini države ima 9 do 10 posto potpore, on je dobio 37 posto glasova, a u Županijskoj skupštini 11 je Mostovih vijećnika.

Nikoli Dobroslaviću (HDZ) čestitao je na osvajanju novog mandata.

"Čestitao bih mojem protukandidatu na novom mandatu. Znao sam da je favorit s obzirom da je Most imao samo jedan grad u županiji, a HDZ kao najjača politička snaga drži većinu, a danas je dobio i Dubrovnik", rekao je Grmoja.

"Nije mi odgovarao protukandidat u Dubrovniku. Znao sam da birači koji bi mi možda dali glas neće izaći u većoj mjeri, a Most je opcija koja je gurala 'lex Vlahušić', pa je bilo iluzorno očekivati da će HNS-ovi glasači meni dati glas u većoj mjeri. Ali s obzirom da je Most treća politička snaga, koja na razini države ima 9 do 10 posto, a ja sam dobio 37 posto te imamo 11 vijećnika u Županijskoj skupštini, ovo smatram velikim uspjehom" rekao je on.

"Što se tiče Metkovića, s obzirom da se Most etablirao u treću političku snagu, taj gubitak nam neće puno značiti. Žao mi je zbog građana jer se vraća ekipa zbog koje me strah što će biti s gradskim financijama, projektima koje smo pokrenuli, investitorima koji su najavili dolazak. Ostavljamo im grad bez kreditne zaduženosti te koji redovno isplaćuje plaće, s milijun i nešto kuna na računu, a naslijedili smo ogromna dugovanja" ocijenio je Grmoja te dodao kako se ne boji za Most.

"Imali smo protiv sebe udružene Jamba i HDZ, a oni najbolje znaju jesu li pobijedili u Metkoviću i koliko su ljudi doveli sa strane. Oni znaju je li ta pobjeda moralna. Legalna jest i naravno da kao legalist čestitam novom gradonačelniku Metkovića", zaključio je Grmoja.


(Hina)


Vezane vijesti
Ažurirano: 7.6.2017. 14:49:44

Projekt Zelene i plave Sesvete

Je super
Daj Bože da i to dočekamo
Ne sviđa mi se / nije dobar
Ništa od toga neće biti
Ima li još koja boja osim zelene i plave?
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account