Jandroković: Velika koalicija zasad nije opcija

Autor: Marina Mađerić
Objavljeno: 1.6.2017. 8:40:16
Jandroković: Velika koalicija zasad nije opcija

Foto: HINA/ es

Predsjednik Sabora i glavni tajnik HDZ-a Gordan Jandroković rekao je u srijedu u Koprivnici da još nisu iscrpljene mogućnosti da se parlamentarna većina formira u ovom sazivu Sabora, dodavši da velika koalicija zasad nije opcija jer još postoje druga rješenja.


"Većinu smo već imali pri izboru predsjednika Sabora, a isto tako vjerujemo da ćemo većinu pokazati za izbora novih ministara", rekao je Jandroković novinarima.

Novinare je zanimalo hoće li dio eventualne vladajuće većine biti i nezavisni saborski zastupnik Željko Lacković, koji je glasovao protiv opoziva ministra Zdravka Marića unatoč prethodnim najavama da će biti za opoziv. "On je bio dio vladajuće većine pa vjerujem da će tako biti i pri izboru novih ministara", rekao je Jandroković.


Na pitanje je li se u HDZ-u ikad povela rasprava o mogućoj velikoj koaliciji kao načinu izbjegavanja novih parlamentarnih izbora, Jandroković je kazao da HDZ ne bježi od novih izbora ako će biti nužni.

"Ali smatramo da još nisu iscrpljene mogućnosti da se u okviru ovog parlamentarnog saziva formira parlamentarna većina. To bi bilo dobro jer bi se izbjegao trošak koji nose novi izbori koji bi usporili sve reformske procese", kazao je Jandroković dodavši da velika koalicija za sada nije opcija jer još uvijek postoje druga rješenja.


(Hina)


Vezane vijesti
Ažurirano: 17.12.2022. 9:28:43

Create Account