Mrak Taritaš: Zatvorila sam vrata u HNS-u

Autor: Marina Mađerić
Objavljeno: 8.6.2017. 13:45:50
Mrak Taritaš: Zatvorila sam vrata u HNS-u

Foto: HINA/ Lana SLIVAR DOMINIĆ/ lsd

Potpredsjednica HNS-a i saborska zastupnica te stranke Anka Mrak Taritaš, koja nije podržala koaliciju HNS-a s HDZ-om, poručila je u četvrtak kako je sinoć, izlazeći sa sjednice Središnjeg odbora stranke koji je suprotno odluci Predsjedništva podržao pregovore s HDZ-om o koaliciji, "zatvorila vrata za sobom i zatvorila vrata u HNS-u".


"Kad dođu ministri glasovat ću protiv i samim time prestaje moje članstvo u HNS-u. Jučer je završio moj put u HNS-u", rekla je Mrak Taritaš novinarima u Saboru.

Postoji, kaže, u životu nešto što joj je jako važno. "Ime i prezime i obraz, da mogu doći svuda popiti kavu i ne osjećati se nelagodno i loše. Ja sam dosljedna sa svime u svojim izjavama, dosljedna prema onom što sam do sada radila i takva ću biti i u buduće", naglasila je.


HNS OTVARA PREGOVORE S HDZ-OM, TRAŽE TRI MINISTARSTVA


Podsjetila je kako je odavno rekla da u slučaju da HNS ode s HDZ-om, za nju tamo nema mjesta i to nije više njezin HNS. "Možda je odluka što se tiče HNS-a najbolja odluka, zašto treba biti dobro ono što ja mislim? Dvije trećine ljudi je jučer na Središnjem odboru HNS-a diglo ruku da bude junior-partner HDZ-u. Možda je to dobra odluka, želim im svu sreću, ali sebe tu ne vidim", istaknula je Anka Mak Taritaš.

Ostaje, kaže, saborska zastupnica jer je dobila gotovo 20 tisuća preferencijalnih glasova. "Moj saborski mandat je tu i ostat ću saborska zastupnica dok Sabora bude u ovom sazivu i djelovat ću politički kao saborska zastupnica", poručila je.


NEZADOVOLJNI ČLANOVI PALE SVIJEĆE ISPRED SREDIŠNJICE HNS-A


(Hina)


Vezane vijesti
Ažurirano: 9.7.2017. 16:42:53

Projekt Zelene i plave Sesvete

Je super
Daj Bože da i to dočekamo
Ne sviđa mi se / nije dobar
Ništa od toga neće biti
Ima li još koja boja osim zelene i plave?
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account