Mrsić najavio kandidaturu za predsjednika SDP-a

Autor: Marina Mađerić
Objavljeno: 10.6.2017. 19:14:30
Mrsić najavio kandidaturu za predsjednika SDP-a

Foto: Hina Dario GRZELJ/ dag

Mirando Mrsić je na Glavnom odboru pozvao Bernardića da da ostavku na mjesto predsjednika stranke, te najavio svoju kandidatu za čelno mjesto SDP-a, izjavio je novinarima kako je rasprava na Glavnom odboru pokazala da SDP treba promjene.


Ali, ocijenio je, očito je da će one ići puno teže nego što je očekivao.
"Naši članovi i građani zahtijevaju promjene, zahtijevaju da se SDP mijenja, ali očito da na Glavnom odboru te njihove želje nisu naišle na plodno tlo. No, šutnja je završena, građani su svoje rekli kroz lokalne izbore, članovi također kažu da se trebamo mijenjati. Ja ću nastaviti i dalje ovo govoriti i očekujem da će iza mene stati svi oni koji žele da SDP bude bolji, da promijeni sebe, ali i da promijeni Hrvatsku", rekao je Mrsić.

Njegova kandidatura, kako se neslužbeno doznaje, nije naišla na potporu, već je 30-ak članova Predsjedništva i Glavnog odbora, koji su sudjelovali u raspravi, osudilo njegov istup, pozivajući na jedinstvo stranke.
Premda Mrsićeva kandidatura dolazi iako nisu raspisani unutarstranački izbori, koji se prema Statutu SDP-a raspisuju nakon parlamentarnih izbora, Bojan Glavašević je izjavio kako to nije prvi takav slučaj pa ne smatra da je to nešto loše.

Glavni tajnik SDP-a Erik Fabijanić ocijenio je, međutim, kako je riječ o privlačenju medijske pozornosti. "Jedno je medijska pozornost, ali to je 'tresla se brda' rodio se miš'", zaključio je.
Govoreći o donesenim odlukama, Fabijanić je rekao kako je Glavni odbor SDP-a utvrdio da je HNS prekršio koalicijski sporazum sa SDP-om te je donesena odluka da nema suradnje s HNS-om na državnoj razini do daljnjega, što obvezuje sva tijela i organe SDP-a.
Što se tiče suradnje na lokalnoj razini, rekao je kako je u ovom trenutku pitanje što se događa sa HNS-om. "S terena smo doznali da ima jako puno ispisa i formiranja novih stranka, tako da je pitanje tko je više partner na lokalnoj razini".
Fabijanić je također izvijestio i kako je sporazum o suradnji s HSS-om Glavni odbor potvrdio velikom većinom glasova, uz tri glasa protiv i jednim suzdržanim.

Svoju ocjenu trenutne političke situacije u državi i SDP-u novinarima je iznio Branko Grčić, rekavši kako se na Glavnom odboru založio za jedinstvo stranke.
"Nema novih parlamentarnih izbora a vjerojatno ni novih izbora u stranci. SDP-u preostaje da stavi sve glave na kup, da snažnije poveže vodstvo stranke s Klubom zastupnika, koji je jak... Pozvao sam na koheziju, novo aktiviranje, stvaranje većeg povjerenja i motivaciju, da kao ključna oporbena snaga napravimo dobar posao i da se na parlamentarnih izborima, kad god oni bili, SDP vrati na vlast i preuzme odgovornost za zemlju", rekao je Grčić.


(Hina)

Vezane vijesti
Ažurirano: 8.3.2024. 17:17:24

Create Account