Nakon izbornog poraza Bernardić odstupio

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 6.7.2020. 11:25:04
Nakon izbornog poraza Bernardić odstupio

Foto:

Predsjednik SDP-a Davor Bernardić nakon uvjerljivog poraza na parlamentarnim izborima najavio je raspisivanje unutarstranačkih izbora na kojima se on neće kandidirati, objavivši da će do izbora dužnost predsjednika stranke obnašati potpredsjednik Zlatko Komadina.
"U SDP-u postoji visoka razina odgovornosti za izborni rezultat. Stzoga je Predsjedništvo stranke donijelo odluku da ćemo izbore za novo vodstvo raspisati u najkraćem mogućem roku", rekao je Bernardić na konferenciji za medije nakon sjednice Predsjedništva stranke.


Svjesni smo odgovornosti, ne bježimo od toga. Ja se za predsjednika više neću kandidirati, a u ovom tranzitivnom periodu do izbora, dužnost predsjednika obavljat će Zlatko Komadina, poručio je.


Novinari su ga  upitali razmišlja li o povlačenju iz politike?


"Znate kako je u životu. Kad se jedna vrata zatvore, druga se otvore. Život je nepredvidljiv. To je čar života. Nitko ne zna što nosi sutra. Sigurno neću ostati na čelu SDP-a".


Također pitali su ga koga vidi na čelu SDP-a, nije želio odgovoriti.


"Tu ima kvalitetnih ljudi. Ja ću ostati borac za istinu", rekao je. Na upit što misli o tome da žena bude na čelu SDP-a (aludirajući na Biljanu Borzan), rekao je: "Zašto ne".

 

(Hina)Vezane vijesti
Ažurirano: 28.1.2021. 21:39:10

Što mislite o protuepidemijskim mjerama u Gradu Zagrebu?

Sve to treba ukinuti i pustiti ljude na miru
Mjere su prestroge, treba ih olabaviti
Mjere su ovog trenutka optimalne
Sve treba postrožiti kako bi se suzbila epidemija
Koje mjere, mi niti nemamo pravih mjera, pogledajte što se uvodi u Europi
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account