Plenković: Odbijam razgovor o ostavci Krstičevića, nema sukoba s predsjednicom

Autor: Marina Mađerić
Objavljeno: 20.7.2017. 21:21:12
Plenković: Odbijam razgovor o ostavci Krstičevića, nema sukoba s predsjednicom

Foto: HINA/Lana SLIVAR DOMINIĆ/lsd

Premijer Andrej Plenković ponovio je u četvrtak na konferenciji za novinare nakon Vladine sjednice da odbija bilo kakav razgovor o ostavci ministra obrane Damira Krstičevića i pritom naglasio da nije dobio njegovu službenu pismenu ostavku, a negirao je sukob na relaciji Vlade i Ureda predsjednice Republike.


"Odbijam bilo kakav razgovor o ostavci potpredsjednika Vlade i ministra obrane  Damira Krstičevića, koji po mom dubokom uvjerenju odlično radi svoj posao", kazao je Plenković, pohvalivši također Krstičevićevu reakciju tijekom požara u Dalmaciji.

Dodao je da nikakva pismena ostavka Krstičevića nije stigla u Vladu. 

Plenković  je kazao da Krstičević normalno radi svoj posao, te ustvrdio kako netko tko ulaže toliko energije, znanja i iskustva u svoj rad želi i da ono što se komentira o njegovom radu bude sukladno tome. "To nije neozbiljno, nego ljudski", ocijenio je, a na upit dokle će trajati takva situacija s Krstičevićem odgovorio je "koliko god hoćemo".


Na novinarski upit je li se Krstičević naljutio na predsjednicu Hrvatske Kolindu Grabar-Kitarović Plenković je odgovorio "što ja znam, možda", te ponovno izrazio žaljenje načinom na koji je predsjednica komentirala situaciju  oko požara.

Pritom je negirao da se u međuvremenu čuo s Grabar-Kitarovioć, ali i da postoji sukob na relaciji Vlade i Ureda predsjednice. "Ovo nije sukob nego situacija u kojoj jednostavno imamo različito mišljenje o ocjeni rada Hrvatske vojske", kazao je.

Premijer je još jednom zahvalio svima koji su sudjelovali u gašenju požara u Dalmaciji te izrazio suosjećanje i žaljenje zbog posljedica velikog požara, dodavši da će biti proglašena elementarna nepogoda i pronaći se sredstva u proračunskim zalihama za nadoknadu štete.


Ravnatelj Državne uprave za zaštitu i spašavanje (DUZS) Dragan Lozančić  priznao je da je bilo propusta u komunikaciji tijekom požara i da je to njegova odgovornost. "Možda nismo najbolje komunicirali prema vertikali, to je moja odgovornost, ali to ne znači da je itko pogriješio", kazao je Lozančić te poručio da iz cijele situacije treba izvući zaključke na kraju požarne sezone.

Potpredsjednica Vlade i ministrica gospodarstva Martina Dalić na upit o pokretanju pregovora sa sindikatima o povećanju plaća državnim službenicima za dva posto, ali ne i javnim službenicima, izjavila je da će se ta pitanja rješavati u sljedećim tjednima u razgovornima sa socijalnim partnerima.


(Hina)


Vezane vijesti
Ažurirano: 8.4.2022. 13:11:01

Create Account