Plenković: Sve dogovoreno; Jandroković: HNS-u dva ministarstva

Autor: Marina Mađerić
Objavljeno: 8.6.2017. 21:38:30
Plenković: Sve dogovoreno; Jandroković: HNS-u dva ministarstva

Foto: HINA/ Lana SLIVAR DOMINIĆ/ lsd

Predsjednik Vlade i HDZ-a Andrej Plenković izjavio je u četvrtak navečer, uoči sjednice Predsjedništva HDZ-a, kako je sve dogovoreno vezano za potporu Vladi, o čemu će izvijestiti nakon sjednice, a na upite novinara kako će to s HNS-om funkcionirati, kratko je poručio da će "sve biti dobro" . 


Sjednica je u Središnjici HDZ-a počela s manjim zakašnjenjem iza 20,30 sati,  jer se čekao dolazak premijera predsjednika HDZ-a Plenkovića iz Banskih dvora, gdje je tijekom dana razgovarao s predstavnicima stranaka i saborskim zastupnicima o potpori, nakon što je potporu Vladi odlučio dati HNS.

Plenković kojega su novinari i snimatelji dočekali odmah po izlasku iz automobila, na pitanje što je dogovoreno rekao je kako je sve dogovorio te da će novinarima sve reći nakon Predsjedništva HDZ-a.

Upitan kako će Vlada funkcionirati s HNS-om, Plenković je poručio  da će "sve biti dobro".

Na pitanje novinara znači li to da je HNS dobio na kraju dva ministarstva, premijer Plenković je rekao: "Ja ću vam sve kazati, dio večeras, a dio sutra ujutro. Je li pošteno tako ".


Jandroković: Koalicija s HNS-om dobro će funkcionirati, HNS-u dva ministarstva

Predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković u četvrtak navečer je po dolasku na sjednicu Predsjedništva HDZ-a istaknuo kako je siguran da će koalicija HDZ-a s HNS-om dobro funkcionirati te potvrdio kako je dogovoreno da HNS-u pripadnu dva ministarstva.  

Na pitanje novinara je li sve dogovoreno i je li zadovoljan koalicijom s HNS-om, te kako misli da će to funkcionirati u praksi, istaknuo da će funkcionirati dobro. Na ponovljeni upit novinara istaknuo je da je u to siguran.

Na tvrdnju novinara kako je u pitanju obrazovna reforma te o navodnom zahtjevu za tri ministarstva, Jandroković je rekao kako nema ultimatuma.

"Nema ultimatuma. Razgovaramo vrlo racionalno, vrlo razborito, korektno. Dakle, nisam osjetio nikakve ultimatume", poručio je.

Upitan znači li to da neće biti onako kako su u HNS-u zamislili, nego partnerski, Jandroković je rekao da će biti onako kako se dogovore, partnerski.

"Bit će onako kako se dogovorimo. Partnerski, ne samo s njima, nego sa svima koji sudjeluju u vladajućoj većini, koji sudjeluju u parlamentarnoj većini i u Vladi", istaknuo je.

Na pitanje jesu li na kraju ostala dva ministarstva, Jandroković je rekao da je to dogovor.

Upitan hoće li HDZ-ov Dražen Bošnjaković biti ministra pravosuđa, Jandroković nije ništa odgovorio.


(Hina)


Vezane vijesti
Ažurirano: 25.4.2019. 14:14:20

Projekt Zelene i plave Sesvete

Je super
Daj Bože da i to dočekamo
Ne sviđa mi se / nije dobar
Ništa od toga neće biti
Ima li još koja boja osim zelene i plave?
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account