Prva sjednica Vlade s ministrima iz HNS-a

Autor: Marina Mađerić
Objavljeno: 14.6.2017. 14:18:53
Prva sjednica Vlade s ministrima iz HNS-a

Foto: HINA/ Denis CERIĆ /dc

Vlada u srijedu održava prvu sjednicu s novim članovima, među kojima je dvoje iz HNS-a, nakon što su prošli petak potvrđeni u Hrvatskome saboru, a premijer Andrej Plenković, pozdravivši ih, rekao je da će Vlada pokušati pronaći rješenja "s nazivnikom iza kojeg će moći stati mnoge političke stranke i različite skupine u hrvatskom društvu".


"Dopustite mi da na početku pozdravim novoimenovane i u Saboru potvrđene članove Vlade kojima svima čestitam na preuzetoj dužnosti", rekao je Plenković pozdravivši najprije dvoje ministara iz HNS-a - potpredsjednika Vlade Predraga Štromara te ministricu znanosti i obrazovanja Blaženku Divjak.

Pozdravio je i novog ministra rada i mirovinskog sustava Marka Pavića te ministra pravosuđa Dražena Bošnjakovića, kao i "stare" članove sad u "novim" ulogama – Lovru Kuščevića (uprava), Davora Božinovića (MUP) te Tomislava Ćorića (okoliš i energetika).

Procedura u Saboru, kazao je Plenković, prošla je prema očekivanjima izrazivši zadovoljstvo jer su novi vladini članovi na plenarnoj sjednici dobili većinsku potporu.


"Hrvatska Vlada sada u popunjenom sastavu nastavlja s ključnim aktivnostima – provedbi našeg programa, okrenutost prema ključnim gospodarskim, socijalnim političkim i sigurnosnim izazovima koji su pred svim hrvatskim ljudima", poručio je premijer.

Naša je zadaća da kao odgovorna Vlada nastojimo pridonijeti rješavanju brojnih problema i to na uključiv, tolerantan način, dodao je.

"Način na koji ćemo za sva ona pitanja koja dijele hrvatsko društvo pokušati pronaći rješenja s nazivnikom iza kojeg će moći stati mnoge političke stranke i razločite skupine u hrvatskom društvu", zaključio je.


Plenković je uputio i zahvalu dosadašnjem ministru znanosti i obrazovanja Pavi Barišiću "na doprinosu u unaprjeđenju svih aspekata funkcioniranja tog važnog resora", a  od nove ministrice Divjak očekuje da "nastavi jednako intenzivno raditi na temi koja je izuzetno važna za budućnost naše djece".


(Hina)


Vezane vijesti
Ažurirano: 8.4.2022. 13:11:01

Create Account