Sedam točaka Platforme za suradnju HDZ-a i HNS-a u Vladi

Autor: Marina Mađerić
Objavljeno: 9.6.2017. 12:32:07
Sedam točaka Platforme za suradnju HDZ-a i HNS-a u Vladi

Foto: HINA/ Lana SLIVAR DOMINIĆ/ lsd

Platforma za suradnju HDZ-a i HNS-a u Vladi RH, koju su u petak ujutro potpisali predsjednik HDZ-a Andrej Plenković i v.d. predsjednika HNS-a Predrag Štromar, u sedam točaka ističe političku stabilnost, snažno gospodarstvo, demografsku revitalizaciju Hrvatske i decentralizaciju, te regionalni i ruralni razvoj kao preduvjet ujednačenog razvoja Hrvatske.


Također, platforma za suradnju dvaju stranaka u Vladi ističe obrazovanje temeljeno na znanju, orijentiranost na budućnost i očuvanje vrijednosti, te učinkovito pravosuđe i sigurnost.

Platforma je objavljena na mrežnoj stranici HDZ-a.

"Politička stabilnost preduvjet je svake reformske politike i stoga ćemo provoditi uključivu politiku, želimo okupiti sve koji svojim znanjem i iskustvom mogu pridonijeti boljem upravljanju zemljom i podizanju kvalitete života hrvatskih ljudi. Aktivnosti Vlade moraju biti usmjerene na stvaranje preduvjeta za razvoj gospodarskog modela koji će poticati poslovanje malih i srednjih poduzeća te obiteljskih gospodarstava", stoji u platformi.

Stranke su, kako ističu, odlučne uložiti energiju u sveobuhvatno rješavanje demografskih izazova te dodaju da će razvijati pronatalitetnu populacijsku politiku, osnaživati obitelj i poduprijeti usklađivanje poslovnog i obiteljskog života.


MOST, ŽIVI ZID I SDP ŽESTOKO SE OBRUŠILI NA KOALICIJU HDZ-A I HNS-A


U platformi se navodi da je ravnomjeran regionalni razvoj Hrvatske nužan za uspjeh Hrvatske, a da se obrazovanje treba temeljiti na znanstveno utemeljenim spoznajama, poticanju kreativnosti i inovativnosti, kao i kritičkom i analitičkom razmišljanju već od najranije dobi. Potrebno je nastaviti s cjelovitom reformom obrazovanja, uključujući i kurikularnu reformu, stoji u platformi.

Kaže se i kako očuvanje temeljnih vrijednosti i dosegnute razine ljudskih prava predstavljaju trajni zadatak Vlade te naglašava kako je daljnji razvoj hrvatskog nacionalnog identiteta, kao i europskih standarda i vrijednosti u atmosferi uvažavanja i konstruktivnog dijaloga svih hrvatskih građana, uključujući i nacionalne manjine, jedini put u izgradnju poticajne društvene klime.

"Potrebno je provesti preustroj pravosudnog sustava i završiti uspostavu koordiniranog sustava protiv eventualne ugroze Hrvatske", ističe se u Platformi za suradnju HDZ-a i HNS-a u Vladi RH u kojoj zaključuju da će  posebnu pozornost posvetiti odlučnoj borbi protiv korupcije i snažnoj kaznenoj politici.


(Hina)


Vezane vijesti
Ažurirano: 25.4.2019. 14:14:20

Projekt Zelene i plave Sesvete

Je super
Daj Bože da i to dočekamo
Ne sviđa mi se / nije dobar
Ništa od toga neće biti
Ima li još koja boja osim zelene i plave?
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account