Središnji odbor HNS-a raspravlja o koaliranju s HDZ-om

Autor: Marina Mađerić
Objavljeno: 7.6.2017. 20:25:00
Središnji odbor HNS-a raspravlja o koaliranju s HDZ-om

Foto: Sjedište HNS-a u Zagrebu; Google Streetview

Središnji odbor HNS-a odlučuje u srijedu navečer o koaliranju s HDZ-om, odnosno o jučerašnjem prijedlogu stranačkog Predsjedništva da se ne ide u tu koaliciju, od 130 člana Središnjeg odbora na sjednicu ih je došlo 107, a za izglasavanje odluke potrebna je natpolovična većina.


 Sjednica Središnjeg odbora HNS-a zatvorena je za medije.

Kako se neslužbeno doznaje, HNS-ovci su do sada raspravili dvije točke dnevnog reda, a to su - analiza lokalnih izbora i ostavka predsjednika Ivana Vrdoljaka, koji je obrazložio razloge za jučer podnesenu ostavku. Također se doznaje da oko 30 posto Središnjeg odbora HNS-a čine delegati iz varaždinske Županijske organizacije HNS-a koji su za koaliciju s HDZ-om. Tome treba dodati i 15 članova odbora koje je imenovao dosadašnji predsjednik Ivan Vrdoljak, koji se zalaže za tu koaliciju.

Iza 19 sati Središnji odbor HNS-a krenuo je s pojedinačnom raspravom o mogućoj koaliciji s HDZ-om, a kako se pretpostavlja, sjednica će potrajati više sati.

Nakon što je počela pojedinačne rasprave saborski zastupnik HNS-a Goran Beus Richembergh na svojem je facebook profilu objavio slijedeći komentar:  "U prvom poluvremenu pobijedilo je poštenje i zdrav razum. U drugome je nasrtaj klijentelizma i političke korupcije mnogo jači. Plenkovićeva hidra pustila je pipke mnogo dublje nego što sam vjerovao. Ali kako god bilo, čist obraz i uzdignuta glava vrijede više od ministarskih i drugih sinekura pored tople peći velikog gazde".


(Hina)


Vezane vijesti
Ažurirano: 16.6.2017. 19:53:48

Projekt Zelene i plave Sesvete

Je super
Daj Bože da i to dočekamo
Ne sviđa mi se / nije dobar
Ništa od toga neće biti
Ima li još koja boja osim zelene i plave?
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account