Štromar: Nisam znao da se Stier protivi suradnji s HNS-om

Autor: Marina Mađerić
Objavljeno: 13.6.2017. 8:14:36
Štromar: Nisam znao da se Stier protivi suradnji s HNS-om

Foto: HINA/ Dario GRZELJ/ Es

Potpredsjednik Vlade i ministar graditeljstva i prostornoga uređenja Predrag Štromar izjavio je u ponedjeljak navečer da nije znao da se Davor Ivo Stier, koji je dao ostavku na dužnost ministra vanjskih i europskih poslova, protivi suradnji HDZ-a i HNS-a, te da još nije dogovoreno koje će djelatnosti preuzeti kao potpredsjednik Vlade.     


Gostujući u Dnevniku 3 Hrvatske radiotelevizije (HRT), Štromar je rekao kako još nije dogovoreno koje će djelatnosti preuzeti kako potpredsjednik Vlade, Na pitanje hoće li preuzeti poslove iz Stierova djelokruga - društvene djelatnosti i ljudska prava  i je li to dogovoreno, Štromar je odgovorio niječno i dodao kako se o tome razgovara, te najavio da će u iduća dva dana biti poznato koje će poslove preuzeti.


Ne strahuje od raspada stranke

Na novinarsku konstataciju kako se "nakon dogovora HNS-a s HDZ-om, osipa članstvo HNS-a, a ispisnicu je u ponedjeljak zatražio i Andro Vlahušić" te na pitanje "strahuje li da će se stranka raspasti", Štormar koji obnaša dužnost predsjedavajućega HNS-a, ustvrdio je kako "ne strahuje od raspada stranke".

Štromar je podsjetio kako HNS ima 27-godišnju povijest tijekom koje se "puno toga događalo, dosta ljudi je izlazilo iz stranke, ali su se i uključivali novi ljudi, a uvijek smo radili na našim vrijednostima - vrijednostima HNS-a, a imali smo i rezultate".

Siguran je kako će HNS i s ovom vladom imati rezultate, a na njihovim temeljima ćemo, uvjeren je, ponovno privući veliki dio birača kao što smo, dodao je, uostalom imali i na prošlim izborima kada je 130 tisuća građana izravno glasalo za HNS.


>> MINISTAR VANJSKIH I EUROPSKIH POSLOVA STIER PODNIO OSTAVKU


Na novinarsku primjedbu kako je Vesna Pusić "priznala da je znala za razgovore HNS-a i HDZ-a" i na pitanje je li ih i odobravala, Štromar je potvrdio kako su o suradnji HNS-a i HDZ-a prvi počeli razgovarati Vesna Pusić i bivši predsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak, a nakon dogovora, obavijestili su još nas nekoliko članova stranke i razgovori su nastavljeni.

Štormar je, na primjedbu zašto je "Pusić ipak kritizirala njega i ostale članove stranke, Štormar je kratko odgovorio kako "ne zna zašto ih Vesna Pusić kritizira - to morate pitati nju".


Spajanje gruntovnice i zemljišnih knjige te depolitizacija obrazovanja

Na pitanje koji će biti njegovi prvi potezi u Ministarstvu graditeljstva i prostornoga uređenja u kontekstu najave da namjerava "uvesti red u zemljišne knjige", Štromar je odgovorio kako smatra da je našim građanima jako bitno da se zemljišne knjige spoje, odnosno da znaju što je u njihovim zemljišnim knjigama, što je u gruntovnici i da mogu dobiti svaki dokument koji trebaju, a to im je, siguran je, bitno bez obzira na svjetonazor.

Podsjetio je kako se na tome radi desetak godina i uvjeren je da će se u iduće dvije do tri godine završiti spajanje gruntovnice i zemljišne knjige.

Štormar je, potvrdno odgovorio  na pitanje hoće li ustrajati na provedbi reforme obrazovanja po uvjetima HNS-a istaknuvši kako se "ide u depolitizaciju obrazovnoga sustava - to nam je najbitnije". Jer, ustvrdio je, političari ne bi smjeli utjecati na sadržaj obrazovanja , već to treba učiniti struka.       


(Hina)


Vezane vijesti
Ažurirano: 17.1.2018. 11:33:13

Projekt Zelene i plave Sesvete

Je super
Daj Bože da i to dočekamo
Ne sviđa mi se / nije dobar
Ništa od toga neće biti
Ima li još koja boja osim zelene i plave?
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account