U četiri najveća grada vode Bandić, Obersnel, Kerum i Vrkić

Autor: Marina Mađerić
Objavljeno: 21.5.2017. 20:29:17
U četiri najveća grada vode Bandić, Obersnel, Kerum i Vrkić

Foto: HINA/ Daniel KASAP / dk

U četiri najveća hrvatska grada održat će se drugi krug izbora za gradonačelnika, pokazuju rezultati izlazne ankete agencije Ipsos Puls koju su objavile nacionalne televizije, a prema kojoj su u vodstvu Milan Bandić u Zagrebu, Veljko Obersnel u Rijeci, Željko Kerum u Splitu i Ivan Vrkić u Osijeku.


U Zagrebu je dosadašnji gradonačelnik Milan Bandić ("Bandić Milan 365 - Stranka rada i solidarnosti) osvojio 30,08 posto glasova, a sa 26,78 posto slijedi Anka Mrak Taritaš (SDP, HNS, HSS, HSU, Naprijed Hrvatska - Progresivni savez - Naprijed Hrvatska, Stranka umirovljenika).

U Splitu u drugi krug idu Željko Kerum (Hrvatska građanska stranka, Popravi grad - Nova generacija) s osvojenih 29,91 posto i Andro Krstulović Opara (HDZ) s 25,35 posto.

Vojko Obersnel (SDP, PGS, HSU, IDS, Laburisti, SDSS i HSS) vodi u Rijeci sa osvojenih 44,99 posto glasova, a iza njega je nezavisni kandidat Hrvoje Burić s osvojenih 15,19 posto.

U Osijeku je dosadašnji gradonačelnik Ivan Vrkić (kandidat grupe birača) osvojio 38,35 posto, a slijedi Ivana Šojat (HDZ) s 18,06 posto.


(Hina)


Vezane vijesti
Ažurirano: 7.6.2017. 14:49:44

Projekt Zelene i plave Sesvete

Je super
Daj Bože da i to dočekamo
Ne sviđa mi se / nije dobar
Ništa od toga neće biti
Ima li još koja boja osim zelene i plave?
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account