Veliko iznenađenje: Bandićeva stranka i dalje vodi Sesvete, predsjednik Stjepan Kezerić

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 7.7.2021. 13:39:12
Veliko iznenađenje: Bandićeva stranka i dalje vodi Sesvete, predsjednik Stjepan Kezerić

Foto: Sesvete danas, Borko Samec

Izborom  Stjepana Kezerića za predsjednika na današnjoj je sjednici konstituirano Vijeće Gradske četvrti Sesvete, HZD, Možemo i SDP ostali u oporbi.



Vrlo neočekivan ishod izbora predsjednika zbio se na današnjoj konstituirajućoj sjednici Vijeća Gradske četvrti Sesvete. Podsjetimo, stranka Možemo ostvarila je najbolji izborni rezultat i pet mandata, te se od njih očekivalo da pokušaju stvoriti većinu i uzeti vodstvo Sesveta. No, to se nije dogodilo, jer nisu dobili potporu ostalih stranaka. 


S druge se pak strane očekivalo od HDZ-a koji je osvojio tri mandata i stranke pokojnog gradonačelnika koja je osvojila 4 mandata, da zajednički  u pregovorima s bliskim stranama osvoje većinu. No, niti to se nije dogodilo, jer očito se više HDZ i Stranka rada i solidarnosti  365 "nemaju rad".


Potporu Kezeriću dali su MOST s tri, Domovinski pokret s dva i lista Vesne Škare Ožbolt s jednim vijećnikom, ukupno njih 10 od 19 vijećnika. Nitko nije bio protiv, a vijećnici Možemo, HDZ-a i SDP-a suzdržani. 


Vrlo je neobično bilo vidjeti da će u budućem periodu sesvetsku oporbu zajedno činiti Možemo, HDZ i SDP. 


Sjednicu je započela pročelnica Gradskog ureda za mjesnu samoupravu Renata Šimon koja je ubrzo predala daljnje vođenje nakon konstatacije da  stranka Možemo ima najviše mandata, pa  je sesvetski predsjednik te stranke Ivan Krivačić preuzeo vođenje sjednice do izbora predsjednika. 


 Nakon izbora daljnje je vođenje sjednice preuzeo novoizabrani predsjednik koji je ustvari stari predsjednik, jer je vodio sesvetsko vijeće u proteklom mandatu, te se tom prigodom obratio vijećnicima.


"Zahvaljujem svima na povjerenju. Priznajem da nisam očekivao ovakav rasplet, ali mislim da je to najbolje za Sesvete. S radovima na području Sesveta već smo u priličnom zaostatku, do sad smo ostvarili samo 30 posto od planiranog za ovu godinu i potrebno je odmah prionuti na posao", rekao je u nastupnom obraćanju vijećnicima Kezerić, dodajući da odmah kreću akcije prema gradskim službama kako bi se nadoknadilo ono što je propušteno.


Kezerićev zamjenik na ovoj sjednici nije izabran, no to je moguće učiniti u narednih 30 dana, a vijećnici su se dogovorili da prva radna sjednica bude već u ponedjeljak, 12. srpnja, kada bi, kako se očekuje, trebao biti izabran i Kezerićev zamjenik.


Po završetku sjednice vijećnici su  pristupili zajedničkom slikanju u središtu Sesveta.


Vezane vijesti
Ažurirano: 9.2.2024. 10:47:47

Create Account