EuroBasket: Pobjeda Latvije, Hrvatska na Rusiju

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 7.9.2017. 21:51:15
EuroBasket: Pobjeda Latvije, Hrvatska na Rusiju

Foto: EPA/TOLGA BOZOGLU

 Hrvatska košarkaška reprezentacija igrat će u osmini finala Eurobasketa u nedjelju protiv Rusije nakon što je u zadnjem dvoboju grupne faze Latvija u Istanbulu pobijedila Tursku s 89-79.


Pobjeda Latvije u skupini D zatvorila je krug od tri reprezentacije s omjerom od četiri pobjede i jednog poraza, u kojem je Srbija prva, Latvija druga, a trećeplasirana Rusija ide na Hrvatsku u borbi za četvrtfinale. 


Latvijci su vodili od samog početka, a krajem treće četvrtine stigli su i do 14 koševa prednosti. No, Turci su u samoj završnici treće i početkom zadnje četvrtine velikom serijom došli na samo dva koša zaostatka. Latvijci potom koriste brojne pogreške Turaka i ponovno četiri minute prije kraja dolaze do dvoznamenkaste prednosti od deset koševa (82-72). Turci se više ne uspijevaju vratiti, te domaćin prvenstva s četvrtog mjesta ide u osmini finala na europske prvake Španjolce. Kod Latvijaca je briljirao igrač New Yorka Porzingis s 28 koševa i 7 skokova, a odličan je bio Blums s 17 koševa, dok su Turke predvodili Osman (24) i Mahmutoglu (19).  


U zadnjem susretu skupine C u Cluju Crnogorci su očekivano slavili protiv domaćina Rumunjske s 86-69 i potvrdili treće mjesto. Crnogorce su predvodili Đurišić (14), Dubljević (13) i Radončić (13), a Rumunje Kuti s 18 ubačaja. 


U osmini finala igrat će u subotu Slovenija-Ukrajina,  Njemačka - Francuska, Finska - Italija i Litva - Grčka, a u nedjelju Hrvatska - Rusija, Srbija - Mađarska, Latvija - Crna Gora i Španjolska - Turska.


 


(Hina)


Vezane vijesti
Ažurirano: 3.3.2018. 14:06:39

Create Account