KK Cedevitu danas očekuje prvi europski test protiv talijanskog Fiat Torina

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 11.10.2017. 9:38:09
KK Cedevitu danas očekuje prvi europski test protiv talijanskog Fiat Torina

Foto: HRT

Košarkaški klub Cedevitu danas očekuje prva ovosezonska utakmica u Eurokupu protiv talijanskog Fiat Torina. Na jučerašnjoj konferenciji za medije u klubu je predstavljen i novi igrač s NBA iskustvom Chris Johnson.


Nakon regionalnih ABA i domaćih premijer iskušenja, Cedevitu očekuju i europski. U Eurokupu će se suočiti s mnogo jakih europskih klubova. Među njima su i košarkaši Torina koji večeras gostuju u Zagrebu.


Utakmicu je najavio Filip Krušlin istaknuvši kvalitetu protivničke momčadi. Najopasniji su na tim bekovskim pozicijama Vujačić i Jones, jako dobri šuteri i jako dobri igrači, tako da mislim da bi tu trebali usmjeriti najveću pozornost, naglasio je Krušlin. 


Iako je zadnji dvoboj protiv Igokee Cedevita tijesno izgubila, to ne bi trebalo utjecati na sutrašnji ogled, tvrdi trener Cedevite Jure Zdovc.  Imali smo jako tešku sedmicu, trebamo se osvježiti i odigrati bolje nego zadnju utakmicu, mi  moramo nametnuti svoj ritam, a ne da ga oni nama nametnu, istaknuo je. Bez obzira na kiks u posljednoj utakmici, Zovc je uvjeren u sposobnost svoje momčadi da pobijedi i da to večeras i pokaže na parketu Doma Sportova. 


Iskustvo igranja u NBA ligi 211 centimetara visokog Chrisa Johnsona Cedeviti bi trebala donijeti novu vrijednost. Iako je Johnson ugovor o transferu potpisao još u kolovozu, u Zagreb je iz Kine zbog klupskih obveza stigao tek sad. Johnson je naglasio kako je vrlo zadovoljan načinom na koji su ga dočekali i primili, a posebno je pohvalio uvjete u klubu koji su, kako je istaknuo, gotovo identični onima u NBA ligi.


Cedevita je jedini hrvatski predstavnik koji će ove godine konkurirati na europskoj košarkaškoj sceni, a prvi test očekuje ih večeras u 19 sati i 45 minuta u Domu Sportova.


Vezane vijesti
Ažurirano: 3.3.2018. 14:06:39

Create Account